ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-496490

Εκθέσεις                

Πρωτοποριακή πρόταση αποτελεί η «Απομηχανής» έκθεση εικαστικών κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού έως και τις 19 Σεπτεμβρίου.
 
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση χειροποίητου κοσμήματος του Αλέξανδρου Μακρή και της Φωτεινής Διαμαντοπούλου που πραγματοποιείται στο art café του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Αρχοντικό Βατσαρέα που βρίσκεται στη Μακρινίτσα.
 
 
Στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο λειτουργεί η μόνιμη συλλογή του Μουσείου Αλ. Κ. Δάμτσα με ελαιογραφίες (3ος όροφος) και έργα χαρακτικής (4ος όροφος) γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών από το τέλος του 19ου και του 20ου αιώνα. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30.
 
 
Στο καφενείο του Τριανταφύλλη, στην πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου, λειτουργεί η οπτικοακουστική εγκατάσταση της Ζωγράφου – εικαστικού Μαρίας – Ανδρομάχης Χατζηνικολάου, με τίτλο «το καφενείο». Η έκθεση που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του «Μουσικού Χωριού 2010» θα διαρκέσει σε όλη τη διάρκεια του Μουσικού Χωριού και οι ώρες λειτουργίας του θα είναι μόνο βραδινές, 9.30 μ.μ. μιας και το έργο μπορεί να λειτουργήσει μόνο στο σκοτάδι.
 
Eκθεση ψηφιδωτού, Αγιογραφίας και ζωγραφικής της Μαρíας Πολυμέρου -Τσαλαματά λειτουργεί έως τις 29 Αυγούστου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό 10:00 – 13:30 και 18:00 – 21:30.
 
Εκθεση φωτογραφίας ερασιτεχνών φωτογράφων και χαρακτική σε γυαλί του Γιώργου Ταβέλη λειτουργούν στο Παλιό Τελωνείο στη Νέα Αγχίαλο, που βρίσκεται στην παραλία, δίπλα στο λιμανάκι. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 26 Αυγούστου και είναι ανοιχτή για το κοινό έως από τις 8 το βράδυ.
 
 
Εκδήλωση
 
Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Εσταυρωμένος» διοργανώνει αφιέρωμα στον Αγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, τον Ιατρό, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο θερινό κινηματογράφο Εξωραϊστική. Η τιμή εισόδου είναι 3 ευρώ για την ενίσχυση της λειτουργίας των δύο ξενώνων του «Εσταυρωμένου».
 
«Το αντίο μου από τον Μουζάκη μέχρι σήμερα» είναι ο μουσικός αποχαιρετισμός του Τάσου Μητρογώγου στους πολυάριθμους φίλους του από σκηνής Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, την Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8.30 το βράδυ. Η τιμή εισόδου είναι 10 ευρώ και μέρος των εισπράξεων θα δοθούν στο Γηροκομείο Βόλου και τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουθμένων «Ο Εσταυρωμένος» της Μητροπόλεως
 
Εκδρομές
 
Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις:
Σάββατο-Κυριακή 4-5/9 Αώος, Βοβούσα Ηπείρου. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ. 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα 10-12 το πρωί και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6-8. Επίσης στο κινητό του ομίλου 6976904236.
 
Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» σε συνεργασία με το Τουριστικό Γραφείο της Πόπης Τικιτζή προγραμματίζει τις κάτωθι εκδρομές: 9ήμερη εκδρομή για Σάμο-Πάτμο από 30 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου. 2ήμερη εκδρομή για Αίγινα-Αγιο Νεκτάριο από 11 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου. H 3ήμερη εκδρομή για Σαμοθράκη που είχε προγραμματισθεί για 17 μέχρι 19 Σεπτεμβρίου, μετατίθεται για τις 24-26 του ιδίου μηνός. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του Ομίλου, Χατζηαργύρη 1 (γραφείο Α3) το πρωί από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10.30-12.30 και το απόγευμα της Πέμπτης από 19.00 έως 20.00. Επίσης δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο τουριστικό γραφείο Τικιτζή, Κύπρου 5Γ και στο τηλέφωνο 2421044046.
 
 
Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, Βόλου-Ν. Ιωνίας Μαγνησίας πραγματοποιεί τις κάτωθι εκδρομές: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου μονοήμερη στον Μέγδοβα-Λίμνη Πλαστήρα. Τρίτη-Παρασκευή 21-24 Σεπτεμβρίου τετραήμερη εκδρομή στην Χαλκιδική. Υπάρχουν διαθέσιμα δελτία θεραπευτικού τουρισμού (λουτροθεραπεία). Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μετά την 30η Αυγούστου στα γραφεία του Συλλόγου, Χατζηαργύρη 1, τηλέφωνο 2421023789, 10-12 το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και αργιών.
 
 
Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου οργανώνει τριήμερη εκδρομή στη Σκιάθο. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Στη Σκιάθο, θα γίνει επίσκεψη στο «Σπίτι του Παπαδιαμάντη», στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, όπου θα γίνει ξενάγηση και θα δοθεί καφές από τον ιερέα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Κάστρο στο Μπούρτζι και σε διάφορα άλλα αξιοθέατα. Η αναχώρηση θα γίνει από τον Πλατανιά στις 9 το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής στον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Στέργιο Παπαϊωάννου τηλ. 6932-222440.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου