ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλλιτεχνικές εικόνες

καλλιτεχνικές-εικόνες-506184

Εγκαινιάζεται η 40η έκθεση φωτογραφίας της ομάδας του «Διαύλου»

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 20:30 το βράδυ η 40η έκθεση φωτογραφίας στο «Δίαυλο», με 80 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες – δημιουργίες των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων της ομάδας φωτογραφίας που εντάσσονται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει και εντάσσει στον ετήσιο προγραμματισμό της η διεύθυνση Πολιτισμού, πραγματοποιούνται σήμερα τα εγκαίνια.

Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Συμμετέχουν φωτογράφοι που αποτελούν νέα και παλαιότερα μέλη της ομάδας φωτογραφίας.

Εκθέτουν οι: Αλιμήση Ρενέ, Αντωνίου Βάσω, Αντωνοπούλου Αντζελα, Βόντζος Γιώργος, Γιαντσούλη Γεωργία, Δούρα Ιφιγένεια, Εληάς Αντώνης, Ζωγράφου Κατερίνα, Καζεπίδης Βασίλης (AFIAP), Καζεπίδου Μαρία Καρακασίδης Θεόδωρος, Κωστούλας Μιλτιάδης, Μαρούσος Δημήτρης Μαστρονικολάου Αθανάσιος, Μπάμπαλης Γεώργιος, Ξηρομερίτης Γιάννης, Πρίτσας Αλέξης, Τζάμος Θωμάς, Χαρίλας Παναγιώτης και Χατζηγούλας Αλέξανδρος

Η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου ξεκίνησε να λειτουργεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του Διαύλου τις αρχές του 1992. Η αρχή έγινε μέσα από την προσπάθεια φίλων της φωτογραφίας σχεδόν χωρίς κανένα μέσα αλλά με πολύ φιλοδοξία και όνειρα για την προώθηση της φωτογραφίας στο Βόλο. Στα χρόνια που κύλησαν, μέσα από τις τακτικές βδομαδιάτικες συναντήσεις και τα μαθήματα η φωτογραφική ομάδα του Διαύλου μεγάλωσε, παγιώθηκε και οι στόχοι της έγιναν περισσότερο φιλόδοξοι.

Η καλλιτεχνική έκφραση μέσα από τη φωτογραφία δίνει στο θεατή τη δυνατότητα να παρατηρήσει τις προσωπικές αναπτύξεις των θεμάτων που επιχειρούν να απαθανατίσουν οι φωτογράφοι. Θα δει διαφορετικές τεχνικές λήψης καθώς και διάφορες φωτογραφικές απόψεις πάνω στην αισθητική της απόδοσης του φωτογραφικού γεγονότος τη στιγμή που το συλλαμβάνει ο φωτογραφικός φακός. Η βασική επιδίωξη του καλλιτέχνη είναι το να φυλακίσει με το φωτοφράκτη της μηχανής ένα θραύσμα του χώρου και του χρόνου.

«Η προσπάθεια λοιπόν των φωτογράφων μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για να εντρυφήσουμε με περισσότερη προσοχή πάνω στην ευγενική τέχνη της φωτογραφίας και να ανακαλύψουμε ξεχασμένους κώδικες έκφρασης και δημιουργίας. Γιατί η φωτογραφία μπορεί να μας ανοίξει νέα παράθυρα στον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό: πρωί, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-14:00 και απόγευμα, Τρίτη και Πέμπτη 18:00-20:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δίαυλο, Τοπάλη 14 με Δημητριάδος, ή στο τηλέφωνο 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου