ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την καλλιέργεια της καρυδιάς

ημερίδα-για-την-καλλιέργεια-της-καρυδ-503471

Ημερίδα με θέμα: «Καλλιεργώντας το μέλλον της Δενδροκομίας – Καλλιέργεια Καρυδιάς Καλιφόρνιας», διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος), την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στο Βόλο.

Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι τα εξής: « Η καλλιέργεια της Καρυδιάς ανάμεσα στους άλλους ξηρούς καρπούς. Η καλλιέργεια της καρυδιάς με ποικιλίες Καλιφόρνιας. Τελευταίες εξελίξεις στη μέθοδο πολλαπλασιασμού της εμβολιασμένης καρυδιάς. Προϊόντα της μεταποίησης των καρυδιών και η διατροφική αξία τους και φαρμακευτικές ιδιότητες».

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου, κύριος Στέργιος Παπαϊωάννου, μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Στηρίζουμε τις νέες καλλιέργειες και βοηθάμε τους αγρότες να ενημερωθούν για αυτές και για τα ευρωπαϊκά προγράμματα, που ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής του Πηλίου».

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της ημερίδας. Οι ενδιαφερόμενοι για δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να μπουν στο e-mail: [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου