ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Εξάρχου

παρουσίαση-του-βιβλίου-της-καλλιόπης-502052

Η Καλλιόπη Εξάρχου ξεφυλλίζει την «Κυρία Χ» στο καφέ «Ζώγια»

Το βιβλίο της Καλλιόπης Εξάρχου με τίτλο «Η Κυρία Χ» από τις εκδόσεις «Σοκόλη» θα παρουσιαστεί στον Βόλο στο καφέ «Ζώγια» (Αντωνοπούλου 43) σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου στις 7.30 το απόγευμα. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσει η Μαρία Κουζόγλου ποιήτρια, πεζογράφος. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Πρόκειται για δεκαπέντε αφηγήσεις – διηγήματα μικρής φόρμας, που αφηγούνται τη ζωή της Κυρίας Χ, μιας γυναίκας ευάλωτης και ταυτόχρονα δυνατής και ευθυτενούς, που σηκώνεται κάθε φορά κουβαλώντας τη Γη ολόκληρη στους ώμους της.

Η Καλλιόπη Εξάρχου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεατρολογίας του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι απόφοιτη. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στο γαλλικό θέατρο του 20ού αιώνα. Η επιστημονική της έρευνα εκτείνεται στο σύγχρονο ελληνικό και γαλλικό θέατρο. Συνεργάζεται από το 1995 με την εφημερίδα «Κουίντα» γράφοντας κριτικές για παρουσιάσεις και άρθρα για το θέατρο. Το «Οταν πέφτουν οι μάσκες» είναι το πρώτο της θεατρικό έργο. Εχει εκδώσει ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα και μονογραφίες.

Το βιβλίο «Η Κυρία Χ» της Καλλιόπης Εξάρχου έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία στο καφέ «Ζώγια» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Δράμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου