ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Mέρες ραδιοφώνου» στο Μουσείο της Πόλης

mέρες-ραδιοφώνου-στο-μουσείο-της-πόλ-492924

Ανοικτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου ως μέσου μαζικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διοργανώνεται στo πλαίσιο της έκθεσης «Μέρες Ραδιοφώνου» αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου στις 6.00μ.μ. στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Η συζήτηση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δ. Βόλου, την ΕΡΤ Βόλου και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου, σε συνεργασία με τον τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ Βόλου και ιδιωτικούς φορείς της Μαγνησίας.

Το πρόγραμμα εκδήλωσης περιλαμβάνει τιμητική αναφορά στους ανθρώπους του ραδιοφώνου Γιώργο Καφενταράκη, Κωνσταντίνο Τσάτσο και Χρήστο Παπαβασιλείου από τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Βόλου.

Ειδική αναφορά στο έργο του εκπαιδευτικού Χρήστου Καλαντζή (φιλόλογος-νομικός) και επιβράβευση για την προσφορά του στην ανάδειξη της πολιτιστικής παράδοσης μέσω του ραδιοφώνου.

Επετειακή αναφορά στον ρόλο του ραδιοφώνου και την επιβολή της Δικτατορίας του 1967. Επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Πέτσης (ΕΡΤ Βόλου).

Στις 19:00 ξεκινάει σε απευθείας μετάδοση από το Εθνικό δίκτυο της ΕΡΤ ανοικτή συζήτηση με θέμα «Το παρόν και το μέλλον του ραδιοφώνου», και συντονιστή τον Τζαννέτο Παπαγεωργίου.

Ομιλητές – εισηγητές είναι οι Νίκος Τσιμπίδας – δημοσιογράφος (προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης Ραδιοφώνου και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ), Φρόσω Παύλου – δημοσιογράφος (συντονίστρια ΕΡΤ Βόλου), Γιώργος Μπακίρης – ραδιοφωνικός παραγωγός, διαφημιστής & Developer, Κώστας Αμυγδαλίτσης – εκπαιδευτικός (ηλεκτρονικός)

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ σε Εθνικό δίκτυο (και μέσω του διαδικτύου: webradio.ert.gr με δυνατότητα ακρόασης και μέσω των ψηφιακών καναλιών της τηλεόρασης), ενώ θα αναμεταδοθεί και από το Δικτυακό Ραδιόφωνο του 1ου ΕΚ Βόλου (http://radio.mysch.gr)

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση θα λειτουργεί ως την Κυριακή 23 Απριλίου. Στην έκθεση παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη του μέσου που γνωρίζουμε ως «ραδιόφωνο», τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα, από την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τα σημερινά θεματικά ραδιόφωνα. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά παλιές ραδιοφωνικές συσκευές από το μουσείο «Αντώνης Ταβάνης», υλικό και φωτογραφίες από την ΕΡΑ Βόλου, αρχειακό υλικό από ραδιοφωνικούς σταθμούς, εκπαιδευτικά αναπτύγματα και εργαστηριακό εξοπλισμό από το Εργαστήριο Επικοινωνιακών Συστημάτων του τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας – 1ου ΕΚ Βόλου και να ακούσουν αποσπάσματα από εκπομπές ραδιοσταθμών. Είσοδος ελεύθερη. Το «Μουσείο της Πόλης», Φερών 17 (Παλιά Βόλου) 2421029878, λειτουργεί όλες τις ημέρες (εκτός Δευτέρας) 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή και το απόγευμα 18.00 – 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου