ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ταξίδι στον χρόνο

ταξίδι-στον-χρόνο-486500

Νοερό ταξίδι στον χρόνο και τη γνώση αποτελεί η έκθεση αρχαιολογικής φωτογραφίας που «φιλοξενείται» στην αίθουσα του Γηροκομείου Βόλου, Αργοναυτών – Κοραή στον Βόλο, κατόπιν συνεργασίας του Μορφωτικού Ιδρύματος, της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, του Συλλόγου Φίλων Αθανασάκειου Μουσείου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Σποράδων, και του τμήματος Ιστορίας Ανθρωπολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το υλικό της προέρχεται από πολυετή έρευνα του αρχαιολόγου κ. Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη, επίτιμου διευθυντή αρχαιοτήτων ΛΔ ΕΠΚΑ/ΥΠΠΟΑ, ο οποίος στη διάρκεια των εγκαινίων, υπογράμμισε τη σημασία της φωτογραφικής αποτύπωσης της αρχαιολογικής έρευνας και των ευρημάτων που έρχονται στο φως.

Η φωτογραφική εικόνα στους καταλόγους, τα βιβλία και τα λευκώµατα, στις εφηµερίδες και τα περιοδικά, ως αφίσα και ως διαφάνεια στο µάθηµα της Ιστορίας και του αρχαιολογικού έργου, είναι ο κύριος αγωγός πληροφόρησης και παρουσίασης του έργου προς το πλατύτερο κοινό, αλλά και προς τους ειδικούς και τους καλλιτέχνες.

Ο Λεωνίδας Π. Χατζηαγγελάκης, ανέλυσε ενώπιον πυκνού ακροατηρίου τη φιλοσοφία και τους στόχους της συγκεκριμένης έκθεσης, ενώ υπογράμμισε παράλληλα την εκπαιδευτική διάσταση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό μέχρι και την Κυριακή 30 Απριλίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά: 9π.μ.-2μ.μ. και 6μ.μ.-9μ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου