ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση «Σπουδάζοντας Αρχιτεκτονική»

έκθεση-σπουδάζοντας-αρχιτεκτονική-470259

«Σπουδάζοντας Αρχιτεκτονική» τιτλοφορείται η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα, Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 8 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας (Σταδίου και Μανδηλαρά), από την Διεύθυνση Πολιτισμού και το Τμήμα Εικαστικών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου.

Μέσα από ένα νέο κύκλο παρεμβάσεων στα εικαστικά δρώμενα της πόλης, που ξεκίνησε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία, στόχος είναι να αναδειχθεί η αρχιτεκτονική ως μία τέχνη άρρηκτα συνδεδεμένη με τις φυσικές επιστήμες.

Στα πλαίσια αυτών των παρεμβάσεων παρουσιάζονται τα έργα δύο νέων αρχιτεκτόνων, της Αναστασίας Ακρίβου και της Μυρσίνης Βερύκιου – Φραγκεδάκη που συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μέσα από την παρουσίαση των εργασιών τους θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους μαθητές που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά μέσα από τα σχέδια, τις φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και τις μακέτες της έκθεσης. Ταυτόχρονα δίνεται η ευκαιρία στις νέες αρχιτεκτόνισσες να παρουσιάσουν τον καρπό των προσπαθειών τους σ’ ένα ευρύτερο κοινό, στο χώρο που αποτέλεσε την αφετηρία για τη διαδρομή τους.

Η Αναστασία Ακρίβου γεννήθηκε στο Βόλο, όπου ζει και εργάζεται. Έχει συνεργαστεί με διακοσμητικά και αρχιτεκτονικά γραφεία στο Βόλο, σε μελέτες ιδιωτικών κατοικιών, ξενοδοχείων και σε διαμορφώσεις εσωτερικών και επαγγελματικών χώρων. Ασχολείται με τον ενεργειακό σχεδιασμό και έχει εκπονήσει ερευνητική εργασία με θέμα «το σχεδιασμό συστήματος φυσικού φωτισμού για εκθεσιακό χώρο». Συμμετέχει σε διαγωνισμούς και έχει διακριθεί με το 1ο βραβείο για το σχεδιασμό λογοτύπου του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης».

Η Μυρσίνη Βερύκιου – Φραγκεδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Έχει αρκετές συμμετοχές σε εικαστικές εκθέσεις και σπουδαστικά εργαστήρια σχεδιασμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέμα την «αρχιτεκτονική θεωρία και πράξη» και τη «διαμόρφωση τοπίου». Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία σε μελέτες κατοικιών, εμπορικών καταστημάτων, κτιρίων εκπαίδευσης, ανακαινίσεις και διαμορφώσεις χώρων. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αρχιτέκτων με αντικείμενο τη μελέτη και την επίβλεψη ιδιωτικών έργων. Έργο τους εκτέθηκε στην έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Βόλος 2012», ενώ η παραπάνω έκθεση θα διαρκέσει ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου