ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία Αγάθωνα

συναυλία-αγάθωνα-466226

Ο δημοφιλής Αγάθωνας Ιακωβίδης θα συναντήσει τους πολυάριθμους Βολιώτες φίλους του σήμερα το βράδυ, στη «Νυχτωδία». Ο ρεμπέτης που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον, είναι αφοσιωμένος στην παράδοση και την υπηρετεί πιστά τα τελευταία είκοσι χρόνια, ερμηνεύοντας γνωστά και άγνωστα ρεμπέτικα τραγούδια τόσο στις ζωντανές του εμφανίσεις, όσο και δισκογραφικά. Η ελληνική μουσική παράδοση και το ρεμπέτικο τραγούδι είναι οι δύο πόλοι της ερμηνευτικής του δράσης, που αναμφίβολα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Τα προσωπικά ακούσματα αποδείχτηκαν καθοριστικής σημασίας, διαμορφώνοντας ανάλογα την μουσική του πορεία.

Το γεγονός ότι γεννήθηκε στην περιοχή του Λαγκαδά από γονείς Μικρασιάτες πρόσφυγες, επηρέασε την τωρινή του δραστηριότητα, εμποτίζοντας με άρωμα Μικράς Ασίας τα μουσικά του ακούσματα. Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε δυνατό επαγγελματικό ξεκίνημα, αλλά και αφορμή για να αντιληφθεί ότι ο μουσικός χώρος που ταιριάζει με την χροιά της φωνής του είναι το ρεμπέτικο τραγούδι, στο οποίο αφοσιώθηκε αποκλειστικά. Εχοντας ως οδηγό το αλάνθαστο μουσικό του κριτήριο έμαθε μόνος του να παίζει όλα σχεδόν τα έγχορδα όργανα, που συντροφεύουν πιστά κάθε του εμφάνιση. Το 1977 ιδρύει το Ρεμπέτικο Συγκρότημα Θεσσαλονίκης με το οποίο ηχογραφεί δύο δίσκους, εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά και πραγματοποιεί πολλές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Το 1981 κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου συνεργάζεται με αξιόλογους μουσικούς όπως ο Κώστας Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Κόρος, ο Βασίλης Σούκας, ο Λάζαρος Κουλαξίζης, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Νίκος Χατζόπουλος κ.ά.

Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και έχει προσκληθεί για προσωπικές συναυλίες στο Ισραήλ, τις Βρυξέλλες, τη Λισαβώνα και το Αμστερνταμ, ενώ συμμετείχε επίσης στο Μουσικό Φεστιβάλ της Αβινιόν. Η δισκογραφική του πορεία και παρουσία σημαδεύεται από πολλές επιτυχίες και η συνέχεια γράφεται με νέες συνεργασίες και εμπνευσμένες στιγμές, προς τέρψη των φίλων του καλού τραγουδιού. Τα τηλέφωνα για ρεζερβέ είναι 2421022101 και 6972458827.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου