ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρικό αντιπολεμικό παραμύθι από παιδιά

θεατρικό-αντιπολεμικό-παραμύθι-από-π-46573

Η θεατρική παράσταση με τίτλο «Οι Χορευτές της Φωτιάς – Λέμε ΟΧΙ στον πόλεμο» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 28 Απριλίου στη 1 το μεσημέρι, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, από τις 26 έως και τις 29 Απριλίου, στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας Βόλου.

Το κείμενο υπογράφει η Μαρία Κουρή, την εμψύχωση-σκηνοθετική επιμέλεια η Αγγελική Νικολάου, η Μαρία Κουρή και η Εφη Διανέλλου, την επιμέλεια η Κατερίνα Χατζούλη, τα σκηνικά η Μαρία Ζαχαριά, τα κοστούμια η Βασιλική Χορταργιά και video το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.).

Το ποίημα «Φοβάμαι» έχει γραφεί από την εκπαιδευτικό Βάσω Παλαμιώτου. Το «Τραγούδι για την ειρήνη», σε στίχους της Μαρίας Κουρή, έχει μελοποιηθεί από την Κατερίνα Χατζούλη.

Παίρνουν μέρος οι μαθητές και μαθήτριες (με αλφαβητική σειρά): Εμμανουέλα Βαλή, Απόστολος-Παναγιώτης Βλαχόπουλος, Αμαλία Γκλαβίνη, Κωνσταντίνος Δεδούσης, Γιάννης (Χουανίτο) Κολέτσιος-Αλεξίου, Νίκος Κορδούλης, Μαρίλια Λαρυγγάκη, Κωνσταντίνος Μαυρομάτης, Ιωάννα Μέκκα, Μελίνα Μιράκα, Μαρία Μοσχοπούλου, Επιστήμη Μπέκου, Άλκηστη Σιαφάκα, Ελεάννα Τρίχα, Νάσια Χορταργιά.

Στο μουσικοκινητικό δρώμενο συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 14ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού.

Πρόκειται για ένα αντιπολεμικό παραμύθι, γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία από τη Βολιώτισσα δασκάλα Ειδικής Αγωγής, Μαρία Κουρή, που στόχο έχει να προβληματίσει τη σκέψη και να αφυπνίσει τις ψυχές των θεατών. Ηρωες του δραματοποιημένου παραμυθιού είναι οι άγγελοι του ουρανού που, απελπισμένοι από τη σκληρότητα και την αδιαλλαξία των ανθρώπων, που συνεχίζουν να πολεμούν για να λύσουν τις διαφορές τους, αποφασίζουν να πλησιάσουν και να κινητοποιήσουν τα μικρά παιδιά, των οποίων οι ψυχές παραμένουν ακόμα αγνές και καθαρές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου