ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου και αφιέρωμα στο Γιάννη Μουγογιάννη

παρουσίαση-βιβλίου-και-αφιέρωμα-στο-γ-465067

Το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» διοργανώνει εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του συντοπίτη μας συγγραφέα Γιάννη Μουγογιάννη με τίτλο: «Θέματα και απόψεις – δοκίμια πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού», τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Ιωλκού (Ανακασιά).

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, θα αποδοθεί φόρος τιμής προς το συγγραφέα, από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο κ. Κώστας Λιάπης συγγραφέας – ερευνητής και η Δρ. Αννίτα Πρασσά ιστορικός, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Μαγνησίας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. O Βασίλης Αγροκώστας θα κλείσει τη βραδιά με ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο σε σημαντικούς έλληνες δημιουργούς.

Ο πολυγραφότατος και με στέρεη γνώση Βολιώτης συγγραφέας Γιάννης Μουγογιάννης, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, απαύγασμα της ώριμης σκέψης του και του κοινωνικού προβληματισμού που τον διακατέχει. Πρόκειται για μια σειρά δοκιμίων, επιλογή από άρθρα που δημοσίευσε την τελευταία τριετία, διάστημα όξυνσης της εθνικής και πολιτικής κρίσης που αντί να διασώσει την χώρα την οδήγησε στο έσχατο κατήφορο της παρακμής.

Ο σοβαρός και μεστωμένος λόγος του συγγραφέα, η επιστημονική του κατάρτιση, η ικανότητά του να ανιχνεύει τα γενεσιουργά αίτια των δυσμενών καταστάσεων, η προσεκτικότητα με την οποία προσεγγίζει τα γεγονότα και πάνω απ’όλα η νηφαλιότητα κατανόησης των οικονομικών και κοινωνικών φαινομένων, καθιστούν τα δοκίμια του βιβλίου αυτού, άκρως αξιόπιστα και κατάλληλα για προβληματισμό.

Mέσα από τα γραπτά του αναδεικνύεται μια διαχρονική συνηγορία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το σεβασμό, τον αντιρατσισμό, την κρίση των αξιών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια ως κοινωνία και την ανάγκη της ηθικής βελτίωσης της κοινωνίας μας και δεν φτάσουν όλα αυτά, αλλά με εύστοχο τρόπο αναλύει θέματα που έχουν σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την πολιτική και πολλά άλλα. Ένα ενδιαφέρον ανάγνωσμα για όποιον το πάρει στα χέρια του και το διαβάσει. Το βιβλίο του προλογίζει ο Μιχάλης Μπάστας, νομικός και ποιητής, ενώ την επιμέλεια της έκδοσης έχει η Φιλομήλα Μουγογιάννη.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του Γιάννη Μουγογιάννη, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, μεταξύ άλλων, γράφει: « το βιβλίο αυτό δεν προσφέρει μόνο ένα πανόραμα σύγχρονου πολιτικού και κοινωνικού στοχασμού, αλλά δίνει επιπλέον την ευκαιρία σε όλους που πονούν αυτό τον τόπο να αναστοχαστούν και να επανεκτιμήσουν την οδυνηρή κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Όχι για να γίνουν πιο σοφοί, αλλά για να δώσουν κουράγιο στους εαυτούς τους, να ενισχύσουν την ελπίδα και να ξαναβρούν την αισιοδοξία τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου