ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμητικές εκδηλώσεις για το Ρήγα Βελεστινλή

τιμητικές-εκδηλώσεις-για-το-ρήγα-βελε-463843

Το Ρήγα Βελεστινλή και τους συντρόφους του θα τιμήσει ο Σύλλογος Περιβολιωτών σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουνίου, 21.00, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο. Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλίες και παρουσίαση των χορευτικών των Συλλόγων «Μαρκίδες Πούλιου» και Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν ομιλίες εκπρόσωποι: του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας, Αδελφότητας Ζιτσέων Ηπείρου «Δημήτριος Νικολίδης». Επίσης θα μιλήσει η Αθηνά Κ. Ζαχαρού – Λουτράρη, διδάκτωρ ιστορίας στο ΑΠΘ με θέμα «Οι Χιώτες σύντροφοι του Ρήγα», εκπρόσωποι του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Καστοριάς «Αρμονία», της Ενωσης Κυπρίων Νομού Μαγνησίας και του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Σιάτιστας «Μαρκίδες πουλιού».

Θα ακολουθήσει παρουσίαση χορών από το Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες πουλιού» και το Σύλλογο Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας.

Ο Σύλλογος Περιβολιωτών Ν. Μαγνησίας ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1976 με έδρα το Βελεστίνο, από Περιβολιώτες που κατοικούν μόνιμα στη Μαγνησία. Σήμερα τα μέλη του ανέρχονται σε 4.000 και αποτελεί ένα από τους πλέον ζωντανούς φορείς της παράδοσης και του πολιτισμού του Περιβολίου, όχι μόνο στη Μαγνησία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διαθέτει χορευτικά τμήματα όλων των ηλικιών, τα οποία ξεπερνούν τα 100 άτομα καθώς και χορωδία αποτελούμενη από 20 και πλέον άτομα.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η ανάπτυξη και διατήρηση του δεσμού των καταγόμενων από το Περιβόλι μελών του, η διατήρηση και διάδοση της πλούσιας παράδοσης του Περιβολίου και γενικότερα η συμβολή του σε ζητήματα που αφορούν το Περιβόλι και τους Περιβολιώτες της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου