ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση ζωγραφικής Εικαστικού Συλλόγου Βόλου για ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ

εκθεση-ζωγραφικής-εικαστικού-συλλόγ-461063

Ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό και κοινωνικό γεγονός θα υλοποιηθεί από τις 16 μέχρι τις 27 Ιουνίου στο Βόλο. Πρόκειται για μία έκθεση ζωγραφικής 33 καλλιτεχνών του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου και φίλων, με έργα που φιλοτέχνησαν αποκλειστικά για την ενίσχυση του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Πιλότος και ΚΕΘΕΑ Εξοδος. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ Πιλότος στο Βόλο.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει αύριο Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 19:30 στο Αχίλλειο, ο Μανώλης Χάρος, ένας από τους πιο καταξιωμένους έλληνες εικαστικούς καλλιτέχνες για περισσότερο από 30 χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ είναι και μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από το 2011. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χριστίνα Μαργαρίτου, υψίφωνο, στο τραγούδι και την Αννα Βογιατζή – Οικονόμου στο πιάνο. Η έκθεση θα λειτουργεί στην αίθουσα του Αχιλλείου επί της Οδού Ιάσωνος έως τις 27 Ιουνίου, καθημερινά 19:00- 22:00 και κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο ΔΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και ο Μουσικός Οίκος Κεχαίδη.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι: Κατερίνα Βαλαχή, Βάσω Βούλγαρη, Αννα Γαλανού, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Μαρία-Μυρτώ Γκατζιάνη, Αστέρης Γκέκας, Ζήνα Διακομή, Μαργαρίτα Δουλκέρογλου, Βαγγέλης Ζαφειρόπουλος, Ουρανία Καλαμποκά, Νίκη Καμόσου, Στέλλα Καραγκούνη, Κώστας Κομνηνός, Χριστίνα Κουρεντή, Καλλιόπη Λάκκα, Βάντα Μαυροειδή, Μαρία Μητρουλά, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Κάκη Μπαξεβανίδου, Κώστας Μπομπός, Κερασία Ντάτσιου, Νίτα Οικονόμου, Καλυψώ Παπαδοπούλου, Κλειώ-Αναστασία Παπαϊωάννου, Βαγγέλης Πατσέας, Νίκος Ποδιάς, Κατερίνα Σαμαρά, Χρήστος Σιψής, Ερη Σκυργιάννη, Χριστίνα Στεφανούλη, Ιωάννα Τερλίδου, Κωνσταντίνα Τσόλη, Μαρία Χαμπέρη, Μαρία-Ανδρομάχη Χατζηνικολάου και Βλάστα Χωτζή.

Το πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Εγκαιρης Παρέμβασης και Απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ Πιλότος για έφηβους, ενήλικες και τις οικογένειές τους ξεκίνησε ως μονάδα εφήβων το 2003 στο Βόλο και σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών απαντώντας σε αιτήματα και ανάγκες όλης της Θεσσαλίας. Αποδέκτες των ευέλικτων υπηρεσιών του είναι έφηβοι αλλά και ενήλικες που παρουσιάζουν συμπεριφορές υψηλού κινδύνου ή βρίσκονται σε κάποιο στάδιο πειραματισμού, χρήσης ή και εξάρτησης από ουσίες.

Στα 10 χρόνια λειτουργίας περισσότεροι από 2500 άνθρωποι (έφηβοι, ενήλικες, γονείς) δέχθηκαν υπηρεσίες συμβουλευτικής, έγκαιρης παρέμβασης, θεραπείας και επανένταξης

Το ΚΕΘΕΑ Πιλότος, παράλληλα με το θεραπευτικό έργο, αναπτύσσει μία σειρά από πολιτιστικές, κοινωνικές, επιστημονικές και εθελοντικές δράσεις με στόχο τη διεύρυνση της επαφής και γνωριμίας της τοπικής κοινωνίας με το πρόγραμμα και τις υπηρεσίες του, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στο έργο του.

Ο Εικαστικός Σύλλογος Βόλου ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό τη διοργάνωση εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών-εικαστικών εκδηλώσεων, καθώς και την υποστήριξη και αλληλοβοήθεια σε θέματα που άπτονται της καλλιτεχνικής-επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του. Τα μέλη του Συλλόγου είναι ζωγράφοι, γλύπτες και χαράκτες, απόφοιτοι Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού που διαμένουν στην πόλη του Βόλου.

Τα μέλη του Εικαστικού Συλλόγου αναπτύσσουν ταυτόχρονα κοινωνικές πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και την αλληλεγγύη τους στα ευαίσθητα κοινωνικά ζητήματα. Η «συνάντησή» τους με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος. έγινε εδώ και χρόνια, έχοντας συμμετάσχει σε κοινές δράσεις για την ανάπλαση δημοσίων χώρων και εικαστικά δρώμενα.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Πιλότος-Εξοδος (μη κερδοσκοπικός Σύλλογος που συνδράμει εθελοντικά το έργο των ΚΕΘΕΑ Πιλότος και ΚΕΘΕΑ Εξοδος) οι καλλιτέχνες αποφάσισαν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, συγκεκριμένων διαστάσεων και ποικίλων τεχνοτροπιών, η διάθεση των οποίων θα ενισχύσει οικονομικά το έργο του Συλλόγου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι: 24210-23439, 23563, κ. Ξενοφώντα Σελπεσάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου