ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Ραγισμένα όνειρα»

προβολή-ταινίας-ραγισμένα-όνειρα-459920

Με την ταινία «Ραγισμένα όνειρα» του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκεν συνεχίζονται οι καλοκαιρινές προβολές του Ciné Μεσόγειος Δήμου Βόλου στο θερινό σινεμά Εξωραϊστική.

Η ταινία θα προβληθεί από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Ιουνίου. Πρωταγωνιστούν: Γιόχαν Χέλντεμπεργκ, Βερλ Μπάτενς, Νελ Κατρίς, Γκερτ Φαν Ράμπελμπεργκ.

Η ταινία απέσπασε Βραβείο LUX του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, Βραβείο Κοινού στο Πανόραμα του Βερολίνου, Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας, Βραβεία Σεναρίου και Α΄ Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα.

Σ’ ένα νοσοκομείο της φλαμανδικής Γάνδης του Βελγίου, ο bluegrass μουσικός Ντιντιέ και η tattoo artist Ελίζ στέκονται συντετριμμένοι στο πλευρό της μικρής κόρης τους Μέιμπελ. Οι γιατροί λένε ότι το εξάχρονο κοριτσάκι χάνει τη μάχη με τον καρκίνο. Και το ζευγάρι, μέρα με την μέρα, χάνει τον κόσμο. Αυτόν που έπλασαν μαζί, εφτά ερωτευμένα χρόνια. Εκείνος, ένας ημιάγριος, ντροπαλός καλλιτέχνης, ένας βέλγος cowboy στο φλαμανδικό ράντσο του, παίζει με τους φίλους του στο συγκρότημά του «The Broken Circle Breakdown» την αγαπημένη του μουσική μπλουγκράς (bluegrass), ένα παρακλάδι της αμερικάνικης κάντρι που άνθισε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’50.

Εκείνη, ένα ασυμβίβαστο, παθιασμένο, αλλά γλυκό σαν μέλι κορίτσι, τον κοιτάζει με ερωτευμένα βλέμματα από την πρώτη μέρα και τον ξυπνά από τον εργένικο λήθαργο. Συναντήθηκαν, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν. Απομονωμένοι στη φύση, σαν δυο νέοι πρωτόπλαστοι, ζουν μέσα από τη μουσική και τον έρωτα που τους έχει ξαφνιάσει. Η Ελίζ μένει έγκυος και η μικρή Μέιμπελ συμπληρώνει τον κύκλο της αγάπης τους. Εξι χρόνια μετά, η Ελίζ λέει: «Επρεπε να καταλάβω ότι ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Η ζωή δεν είναι δίκαιη. Περιμένει να πιστέψεις, να ονειρευτείς, για να σε τσακίσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου