ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μαρία Σκιαδαρέση προσκεκλημένη του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

η-μαρία-σκιαδαρέση-προσκεκλημένη-του-448115

Η παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Σκιαδαρέση «Χάλκινο γένος», εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθεί η συγγραφέας, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση των τακτικών συναντήσεων εργασίας της Λέσχης Ανάγνωσης του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου. Η ανοικτή αυτή εκδήλωση για τους φίλους του ΛΕΒ, θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του ΛΕΒ, (Κοραή 79) αύριο Τετάρτη 31 Μαΐου στις 8.30μ.μ.

ην παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν οι κυρίες – μέλη της δεύτερης ομάδας της Λέσχης Ανάγνωσης. Την εισαγωγή στο πνεύμα της μυθιστορίας του «Χάλκινου γένους» θα κάνει η Ντέμη Βλειώρα, που είναι και η συντονίστρια της ομάδας. Θ’ ακολουθήσει πιο αναλυτικά η Μάγδα Βασιλείου. Συντονίζει η Ροσσάνα Πώποτα, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Κατερίνα Ανθούση, Εύα Ορφανού και Φίλα Ζημέρη. Tην εκδήλωση θα κλείσει η συγγραφέας, Μ. Σκιαδαρέση. Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί οπτικό υλικό.

Η λέσχη ανάγνωσης, αποτελούμενη από δυο πλέον ομάδες βιβλίου, αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του ΛΕΒ, μια δράση που πλαισιώνεται πάνω από 40 άτομα, γεγονός που δηλώνει τη χρησιμότητα του σκοπού. Τα μέλη της πρώτης ομάδας, η οποία λειτουργεί αδιαλείπτως πάνω από εννιά χρόνια, με τη βοήθεια της συντονίστριας, φιλολόγου και μέλους του ΛΕΒ, Άννας Πετσιάβα, μελετούν τα θέματα του βιβλίου που έχουν επιλέξει, ενώ στη συνέχεια αναλαμβάνουν την επεξεργασία και παρουσίαση ορισμένων θεμάτων, έτσι ώστε να υπάρχει συμμετοχή όλων και ανταλλαγή απόψεων. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος δημιουργήθηκε και δεύτερη ομάδα βιβλίου με αντίστοιχο πρόγραμμα και με συντονίστρια την Ντέμη Βλειώρα, εκπαιδευτικό και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΛΕΒ. Η ομάδα βιβλίου που λειτουργεί επίσης κάθε δεύτερη Τρίτη απόγευμα (ανά δεκαπενθήμερο), στον ίδιο χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου