ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ιστορίες της ζωής» στην Παλιά Ηλεκτρική

ιστορίες-της-ζωής-στην-παλιά-ηλεκτρ-446704

Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» θα παρουσιάσει σε ένα πρωτοποριακό θεατρικό δρώμενο της Θεατρικής Ομάδας του «ΦΑΡΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», με την παράσταση «Ιστορίες της ζωής» στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, σε συνδιοργάνωση με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, (Χατζηαργύρη και Ρήγα Φεραίου) στον Βόλο.

Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 2 Ιουνίου και ώρα 9:00 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Πρόκειται για 2 μονόπρακτα του Τένεσση Ουίλιαμς, «Το πορτρέτο μιας Μαντόννας» και «Η Λαίδη Φθειροζόλ» & το «Αυγό» του Μουρσελά

Λίγα λόγια για την ομάδα:

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2007 και αποτελείται αμιγώς από τυφλούς ενήλικες με αγάπη στην θεατρική τέχνη. Έχει στο ενεργητικό του αξιόλογες παραστάσεις, καθώς έχει ανεβάσει αποσπάσματα από κλασικά έργα όπως «Ο Φιλάργυρος» και «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου, «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρτο ντε Φίλιππο, ο μονόλογος «Γύρισα σπίτι» του Ντάριο Φο, «Τρόμος και Αθλιότητα του Γ’ Ράιχ» Μπέρτολ Μπρέχτ και άλλα πολλά.

Η Θεατρική Ομάδα με πολύ κέφι και μεράκι, απέδειξε ότι έχει την δυναμική για ποιότητα και μόνον ανοδική μπορεί να είναι η πορεία της στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χώρου αυτού!

Έχει δώσει παραστάσεις τόσο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος όσο και στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στον αύλειο χώρο της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών στην Πλάκα, ενώ φιλοδοξεί να παρουσιάσει το έργο της στο ευρύ κοινό αποδεχόμενη προσκλήσεις Πολιτιστικών και Δημοτικών φορέων.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή κυρίως για τα μέλη της ομάδας μας, που ως ερασιτέχνες της θεατρικής τέχνης προσεγγίζουν και βιώνουν μέσα από την διαφορετικότητά τους δημιουργικές εμπειρίες, που τις αποδίδουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο», επισημαίνεται από το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί».

Για περισσότερες πληροφορίες στην γραμματεία του Συλλόγου 10.00-13.00 στα τηλ. 2421027730, 2421027464.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου