ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι Μιχάλης Πολιτόπουλος και Λία Ζαννή εκθέτουν στο «δ.»

οι-μιχάλης-πολιτόπουλος-και-λία-ζαννή-445552

Τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Λίας Ζαννή και Μιχάλη Πολιτόπουλου με τίτλο “Φωτογραφικά ζεύγη” σε επιμέλεια των Πάνου Ροζάκη και Σπύρου Λαζάρου όλοι τους μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 13:00, στο Χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 Βόλος).

Η Λία Ζαννή περιγράφει φωτογραφικά τον περίγυρό της με τρυφερότητα και ευαισθησία και καταφέρνει να τον μεταμορφώσει σε ” θέατρο ” των ονειροπολήσεων της.

Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος αναζητεί και χαίρεται τις μικρές, φευγαλέες στιγμές της ζωής, ενώ οι φωτογραφίες του, μελαγχολικά ’’ρευστές ” μιλούν” για το χρόνο που κυλάει σας άμμος μεσ’ από τα χέρια μας.

Η Λία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο.

Εχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 1988. Από τη Μικρή Σειρά των εκδόσεων Φωτοχώρος έχει κυκλοφορήσει το λεύκωμα με φωτογραφίες της “Στη χώρα των παιδιών”, ενώ φωτογραφίες της έχουν συμπεριληφθεί και σε αρκετά ομαδικά λευκώματα.

Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Το 1997 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες του και τίτλο “Το δωμάτιο”. Το 1998 συμμετείχε με φωτογραφίες του στο λεύκωμα ” Κύπρος – Έξι φωτογραφικές διαδρομές.

Έχει διδάξει φωτογραφία στην Κοινότητα Απεξάρτησης “Διάβαση” και στο STATE UNIVERSITY OF N.Y στην Αθήνα.

Ο Πάνος Ροζάκης έγραψε για τη Λία Ζαννή… εμείς ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα των αναμνήσεών της συμμετέχουμε στις μικρές καθημερινές της “τελετουργίες” και γευόμαστε τις συγκινήσεις των οπτικών της περιπλανήσεων . Για το Μιχάλη Πολιτόπουλο … η αθωότητα της ματιάς του τρέφεται από φαινομενικά ασήμαντες οικογενειακές και ταξιδιωτικές στιγμές “ντυμένες” με αισθησιασμό και τρυφερότητα, αποθεώνοντας την απόλαυση της στιγμής, κάνοντάς μας κοινωνούς της εμπειρίας του.

Ο Σπύρος Λαζάρου αναφέρει για τους δύο «Τους γνώρισα πριν τρία χρόνια σαν νέο μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Οι φωτογραφίες τους για μένα ένα σίγουρο μονοπάτι για ν’ ανακαλύψω μια νέα Λία έναν άλλο Μιχάλη που σίγουρα έρχονται. Για τους ίδιους οι φωτογραφίες τους είναι ο κήπος έξω από το δωματιάκι της μνήμης που όλοι χτίζουμε μέσα μας.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από 17 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου 2017.

Το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιουνίου θα διεξαχθεί σεμινάριο φωτογραφίας με τον Πλάτωνα Ριβέλλη και με θέμα ’’Μετά τη φωτογράφιση’’ στο Χώρο Τέχνης ’’δ.’’

Για πληροφορίες και συμμετοχές στα τηλ 6945437577 Πλάτων Ριβέλλης και 6978186878 Δουλκέρογλου Αθ. Δηλώσεις συμμετοχής έως και 12/6/2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου