ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσικο-χορευτική παράσταση από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

μουσικο-χορευτική-παράσταση-από-το-λύ-445020

Μεγάλη μουσικο-χορευτική παράσταση διοργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στο ανοικτό θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Πρόκειται για μια παραγωγή ιστορικού, εθνογραφικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, η οποία προετοιμάζεται εδώ και πολύ καιρό με πολύ μεράκι, με στόχο να ιχνηλατήσει τα δημοτικά τραγούδια ως δημιούργημα των νεότερων χρόνων με βαθύτερη καταγωγή στο βυζάντιο και την αρχαιότητα.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα ταξίδι με μουσική και τραγούδια που ξεκινούν από τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία και το Πήλιο για να φθάσουν στο Ιόνιο και να περάσουν στη συνέχεια στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης, εκτός από τους πολυάριθμους χορευτές των ομάδων του ΛΕΒ, είναι οι μουσικοί: Νίκος Φιλιππίδης, κλαρίνο, Κώστας Φιλιππίδης, λαούτο, Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι, Χρήστος Δασκαλόπουλος, βιολί, Γιώργος Πάγκαλος, λαούτο, Γιώργος Πορταλιός, κρητική λύρα, Νίκος Μούτσελος, γκάϊντα και τσαμπούνα, Αναστασία Κοσμίδου, κρουστά, Δαμιανός Χωραφαϊδης, ποντιακή λύρα, Δημήτρης Ψαθάς, ζουρνάς, Βαγγέλης Ψαθάς, ζουρνάς, Βαγγέλης Ψαθάς, νταούλι και Δημήτρης Αλταντζίδης, ακορντεόν.

Τραγουδούν οι Γιώργος Πάγκαλος, Δημήτρης Γακιόπουλος και Ελεάνα Βαρελά.

Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Γιάννης Τράντας.

Την ευθύνη και επιμέλεια της παράστασης έχει η Εφορεία Χορού με επικεφαλής την Αννα Κουτσελίνη, ενώ την προετοιμασία και οργάνωση της ενδυματολογικής παρουσίασης έχει η Εφορεία της Γυναικείας Ιματιοθήκης με επικεφαλής την έφορο Ασπα Καπουρνιώτη, ενώ της Ανδρικής, η Κατερίνα Δουλκέρογλου.

Την επιμέλεια της παρουσίασης των χορευτικών ομάδων, εκτός από τον Γιάννη Πραντσίδη, έχουν οι Θανάσης Μπέας, Μάκης Μαυρομάτης και Φώτης Σκαμαγκούλης.

Είναι δεν χαρακτηριστικό ότι για τις πολυποίκιλες ανάγκες της εντατικής προετοιμασίας της παράστασης, εκτός από σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΛΕΒ, προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς ένας σημαντικός αριθμός εθελοντών ενώ η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Μαγνησίας.

Τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ για ενήλικες και 5 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, ανέργους και πολύτεκνους.

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στα τηλέφωνα 2421033938 και 2421025363.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου