ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου

παρουσίαση-βιβλίου-437857

Το Κοινό των Μαγνήτων, το παγκόσμιο σωματείο Αποδήμων Μαγνήτων και το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνες στη Ζυρίχη», την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ στον κήπο του Λυκείου των Ελληνίδων, (Κοραή 79).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Κάτια Φώσκολου-Καρύδη, μέλος της συγγραφικής ομάδας και θα σχολιάσουν ο Αχιλλέας Παπαρσένος, πρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινού των Μαγνήτων και η Μαρία Σπανού, πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου.

Το βιβλίο, έκδοση της Ελληνικής Κοινότητας Ζυρίχης, επικεντρώνεται στην ελληνική παρουσία στη μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, από τη δεκαετία 1950 μέχρι σήμερα. Εκτός από το ιστορικό πλαίσιο και τις αιτίες της μετανάστευσης στη Ζυρίχη, το βιβλίο καταγράφει και τις προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων της πρώτης και δεύτερης γενιάς, που διηγούνται ιστορίες ατομικής και συλλογικής επιτυχίας, πολλές συγκινητικές και όλες διδακτικές.

Δύο από τους συγγραφείς του βιβλίου είναι εκλεκτά μέλη του Κοινού των Μαγνήτων, διακεκριμένοι Βολιώτες, που κατοικούν για δεκαετίες στη Ζυρίχη. Η Κάτια Φώσκολου – Καρύδη, πρώην στέλεχος στο νομικό τμήμα της τράπεζας UBS, που θα παρουσιάσει το βιβλίο και ο Γεώργιος Γκέκος, ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης, που είχε και τη γενική επιμέλεια της έκδοσης.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με οπτικοακουστικό υλικό. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου