ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θερινό Βιωματικό Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού: «Εγκέφαλος, Νόηση, Φύση στο Θέατρο»

θερινό-βιωματικό-εργαστήριο-θεατρικ-433936

Πενθήμερο θερινό Βιωματικό Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, με βασικό εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή, από τις 16 έως και 20 Αυγούστου. Το θέμα του φετινού εργαστηρίου είναι: «Εγκέφαλος, Νόηση, Φύση στο Θέατρο».

Ενα πενθήμερο βιωματικό σεμινάριο ανακαλύπτοντας την «Φύση» του θεάτρου μέσα στην «Φύση».

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από 5ώρες, 6:00 με 11:00 μμ, ενώ το ωράριο ενδέχεται να αλλάξει αναλόγως των καιρικών συνθηκών.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα δίνονται στους συμμετέχοντες ατομικές ή και ομαδικές ασκήσεις και δράσεις, που θα προετοιμάζουν το απογευματινό εργαστήριο.

Βασικός εμψυχωτής είναι ο Λάκης Κουρετζής, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ειδικός παιδαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού. Εμψυχώτρια είναι η Μαραγκουδάκη Δέσποινα, ηθοποιός, βρεφονηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Χάνια Πηλίου, στο Προσκοπικό κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό κέντρο «Κένταυρος». Χτισμένο ανάμεσα στις καστανιές και οξιές χαρίζοντας του μια καταπληκτική ομορφιά, έχει όλα τα απαραίτητα κτίσματα (τουαλέτες, ντουζιέρες, τραπεζαρία, κουζίνα, δωμάτιο ύπνου απαρτιζόμενο από κρεβάτια-κουκέτες χωρητικότητας 37 ατόμων) καθώς και χώρους εξωτερικούς (χώρος πυράς, τραπεζαρία).

Τα θερινά εργαστήρια, όπως και το φετινό, έχουν συμβιωτικό χαρακτήρα, για όσους το επιθυμούν, το οποίο ενδυναμώνει την λειτουργία του εργαστηρίου και αναπτύσσει το ομαδικό πνεύμα.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε άνετα λευκά ρούχα για τις ώρες των εργαστηρίων, κλειστά αθλητικά παπούτσια, μακριά παντελόνια, κάλτσες και μπουφάν. Επίσης πετσέτες, σεντόνια και είδη προσωπικής υγιεινής.

Το κόστος συμμετοχής είναι 120 ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται 5 διανυκτερεύσεις στο καταφύγιο και πέντε ώρες εργαστηρίου καθημερινά για πέντε ημέρες.

Πληροφορίες-εγγραφές στο Cafe Opera, Ογλ 1, τηλέφωνο 6957087320 (Κερασία Καρανίκου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου