ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φωτογραφικά ζεύγη»

φωτογραφικά-ζεύγη-425920

Σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου στις 13:00 θα πραγματοποιηθούν στον χώρο Τέχνης «δ.» (Χατζηαργύρη 4 Βόλος) τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης της Λίας Ζαννή και του Μιχάλη Πολιτόπουλου με τίτλο «Φωτογραφικά ζεύγη», σε επιμέλεια των Πάνου Ροζάκη και Σπύρου Λαζάρου, μελών του Φωτογραφικού Κύκλου.

Η Λία Ζαννή περιγράφει φωτογραφικά τον περίγυρό της με τρυφερότητα και ευαισθησία, και καταφέρνει να τον μεταμορφώσει σε «θέατρο» των ονειροπολήσεων της.

Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος αναζητεί και χαίρεται τις μικρές φευγαλέες στιγμές της ζωής, ενώ οι φωτογραφίες του, μελαγχολικά ρευστές, μιλούν για τον χρόνο που κυλάει σαν άμμος μέσα από τα χέρια μας.

Η Λία Ζαννή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο. Έχει εκθέσει επανειλημμένως τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 1988. Από τη Μικρή Σειρά των εκδόσεων Φωτοχώρος έχει κυκλοφορήσει το λεύκωμά της με φωτογραφίες «Στη χώρα των παιδιών», ενώ φωτογραφίες της έχουν συμπεριληφθεί και σε αρκετά ομαδικά λευκώματα.

Ο Μιχάλης Πολιτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Έχει παρουσιάσει φωτογραφίες σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1997 κυκλοφόρησε βιβλίο με φωτογραφίες του και τίτλο «Το δωμάτιο». Το 1998 συμμετείχε με φωτογραφίες του στο λεύκωμα «Κύπρος – Έξι φωτογραφικές διαδρομές». Έχει διδάξει φωτογραφία στην Κοινότητα Απεξάρτησης «Διάβαση» και στο STATE UNIVERSITY OF N.Y στην Αθήνα. Η διάρκεια της έκθεσης είναι έως και 7 Ιουλίου 2017.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου