ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αγαπημένο παραμύθι

αγαπημένο-παραμύθι-425898

Στις 22 Ιουλίου «Ο Τζακ και η φασολιά» ζωντανεύουν για το θεατρόφιλο κοινό

Την παιδική παράσταση «Ο Τζακ και η φασολιά» παρουσιάζουν οι «Ονειροδιαδρομές» σε συνεργασία με τις Θεατρικές επιχειρήσεις του Δημήτρη Μαροσούλη στις 22 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Το έργο που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Σώζου.

Ενα κλασικό έργο, το οποίο μετά από τρία χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα όπου παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία και με εξαιρετικές κριτικές θα ταξιδέψει για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους.

Ο Τζάκ και η Φασολιά είναι ένα γνωστό και πολύ αγαπημένο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, αγγλικής προέλευσης που πρωτοεκδόθηκε στο Λονδίνο το 1807.

Μας αφηγείται την Ιστορία του Τζακ ενός ζωηρού, σκανδαλιάρικου, επιπόλαιου και απερίσκεπτου αγοριού και το πέρασμα του στην ωριμότητα. Ενα από τα μηνύματα του έργου, είναι ότι ποτέ δεν πρέπει να παρατάμε στη μέση, κάτι που αρχίζουμε.

Οταν αρχίζουμε κάτι, πρέπει να το φέρουμε εις πέρας, όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε.

Τη μετάφραση, τη θεατρική διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Σώζος, τα σκηνικά η Μυρτώ Αναστασοπούλου, τα κοστούμια η Ελένη Καραμέρου, σχεδιασμός φωτισμών Ελευθερία Ντεκώ, στίχοι – μουσική Λεωνίδας Σώζος, χορογραφίες – βοηθός σκηνοθέτη Μελίνα Μαρνέρου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Μυτιληναίος, Βαλάντης Κωστόπουλος, Κατερίνα Καστάνη, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Σοφία Ντουμάνη, Κατερίνα Χιντηράκη.

Το έργο έχει διπλά νοήματα και διπλούς αποδέκτες, παραμένει διαχρονικό, παρά το γεγονός ότι γράφτηκε το 1807 και αποτελεί ιδιαίτερα χρήσιμο θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου