ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Είκοσι μουσικά χρόνια

είκοσι-μουσικά-χρόνια-425807

Τα εικοστά γενέθλιά της γιορτάζει η «Εστουδιαντίνα» Νέας Ιωνίας με μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 21.00 στο Ηρώδειο.

Τίτλος της συναυλίας είναι «Μη μου γράφεις γράμματα» και την καλλιτεχνική διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης. Με την ορχήστρα συμπράττουν στη σκηνή του «Ηρώδειου» οι: Γιώργος Νταλάρας, ENCARDIA, Θοδωρής Κοτονιάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαρίνα Σάττι και οι FONES. Αφηγητής είναι ο Τάσος Νούσιας.

Η παραπάνω συναυλία είναι ωδή στην προσφυγιά και την ξενιτιά. Ένα σπαραχτικό μουσικό οδοιπορικό για τους ανθρώπους που έκαναν τραγούδι, τους πόνους τους απ’ τον ξεριζωμό που έφερε η προσφυγιά και η μετανάστευση.

Είναι οι λαοί της νότιας Ευρώπης: Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, Άραβες που απάλυναν τους πόνους τους, δημιουργώντας μέσα από το τραγούδι. Τα σμυρναίικα συναντούν τις μουσικές της Μεσογείου.

Η «Εστουδιαντίνα», που έχει μεταφέρει τα ελληνικά ηχοχρώματα στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, κλείνοντας 20 χρόνια δημιουργίας και μελέτης πάνω στα ηχοχρώματα της μεσογειακής μουσικής, ευελπιστεί αυτή η παράσταση να ταξιδέψει σε χώρες της Ευρώπης, δίνοντας το στίγμα της ενότητας, της ειρήνης και της προσφοράς στους συνανθρώπους μας, που βιώνουν με σκληρό τρόπο τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών, στο τηλέφωνο 2103272000 και στο greekfestival.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου