ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνώση και ψυχαγωγία

γνώση-και-ψυχαγωγία-393429

Στην αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου θα φιλοξενηθεί και πάλι το 10ο Bazaar Βιβλίου, που αποτελεί θεσμό για την περιοχή.

Μετά από απουσία περίπου δυο χρόνων, λόγω πανδημίας, το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» διοργανώνει το 10ο Bazaar Βιβλίου την Κυριακή 3 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 7.30 το απόγευμα στην όμορφη αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Οσοι θέλουν να επισκεφθούν το Bazaar Βιβλίου, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία όλων των ειδών, όπως τα γνωστότερα έργα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας, νέες κυκλοφορίες, κοινωνικά, ιστορικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά. σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου, για τον οποίο πραγματοποιείται.

Τα βιβλία, τα οποία θα εκτεθούν στο Bazaar, προέρχονται από προσφορές δημοτών, φίλων και εκδοτικών φορέων, ενώ θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολικά ποσά (1-5 ευρώ) στους ενδιαφερόμενους. «Το βιβλίο ανέκαθεν υπήρξε ένας πολύτιμος φίλος σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας, αλλά και σε στιγμές ξενοιασιάς. Σήμερα, που ο τρόπος ζωής μας έχει αλλάξει πάρα πολύ, το βιβλίο παραμένει ένας πολύτιμος σύντροφος όχι μόνο για τους ενήλικους, αλλά και για τα παιδιά» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» αναπτύσσει διάφορες πολιτιστικές δράσεις και τα έσοδα τα οποία προκύπτουν από αυτές, στον μεγαλύτερο βαθμό, διατίθενται στον τομέα της κοινωνικής παρέμβασης, γιατί απόλυτη πεποίθηση των μελών είναι ότι

«ο πολιτισμός μπορεί και πρέπει να συμβάλλει ουσιαστικά και αποτελεσματικά σε ό,τι έχει σχέση με την προσφορά προς τον συνάνθρωπο».

Οσοι επισκεφθούν το Bazaar Βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ ή το αναψυκτικό τους, συνοδεία γλυκισμάτων στην υπέροχη αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, εξάλλου, στην προστασία των επισκεπτών, λόγω του covid 19, με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά.

Τέλος, εάν κάποιοι από τους φίλους του Κέντρου Πολιτισμού επιθυμούν να προσφέρουν ορισμένα από τα βιβλία τους προκειμένου να διατεθούν στο Bazaar, μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 6978873637.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου