ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Δον Ζουάν» στον Βόλο

δον-ζουάν-στον-βόλο-388266

Αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

Αύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στον Βόλο, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του ο «Δον Ζουάν», η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς. Στον «Δον Ζουάν» ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά, όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές παραγωγές υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων που παρουσιάστηκαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, επί σειρά ετών.

Στον ρόλο του Δον Ζουάν ο Νίκος Κουρής, Ελβίρα η Ζέτα Μακρυπούλια, Σγαναρέλ ο Μάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη.

Την καινούργια μετάφραση υπογράφει η Παναγιώτα Πανταζή.

Σκηνικό, κοστούμια Παναγιώτα Κοκκόρου, μουσική Νίκος Πλατύραχος, κινησιολογική επεξεργασία Σεσίλ Μικρούτσικου, συνεργάτιδα κινησιολόγος Νικολέτα Καρμίρη, φωτισμοί Νίκος Σωτηρόπουλος, βοηθός σκηνοθέτιδα Βίκυ Παναγιωτοπούλου.

Tιμές εισιτηρίων 18 ευρώ κανονικό, 15 ευρώ φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65 ετών. Προπώληση Μουσικός οίκος Κεχαΐδη, βιβλιοπωλείο Greek book, Viva.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου