ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοντά στη φύση

κοντά-στη-φύση-385418

Για έβδομη συνεχή χρονιά, η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου, διοργανώνει πενθήμερο θερινό Βιωματικό Εργαστήριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες, με βασικό εμψυχωτή τον Λάκη Κουρετζή, από τις 16 έως και 20 Αυγούστου. Το θέμα του φετινού εργαστηρίου είναι: «Εγκέφαλος, Νόηση, Φύση στο Θέατρο – Νέες εξερευνήσεις». Ένα πενθήμερο βιωματικό σεμινάριο ανακαλύπτοντας τη “Φύση” του θεάτρου μέσα στην “Φύση”.

Το θέατρο δημιουργεί ένα είδος ψυχικού βιότοπου μέσα στον οποίο ο άνθρωπος προβαίνει σε μια θέαση του κόσμου, καθιστά ορατό το αόρατο, το ακαθόριστο συγκεκριμένο, επεκτείνεται στο επέκεινα του φυσικού κόσμου και στην ανίχνευση των στοιχείων που συγκροτούν την ανθρώπινη φύση και την σχέση της με το σύμπαν.

«Για πέντε μέρες θα ζήσουμε μέσα στην Φύση, διευρύνοντας τον εσωτερικό μας χώρο. Το θεατρικό παιχνίδι συμβάλει στην ανακάλυψη των ορίων. Εκεί που τελειώνει η πραγματικότητα και αρχίζει η φαντασία, εκεί που τελειώνει η φαντασία και αρχίζει η πραγματικότητα. Εκεί στην Φυσική σκηνή του κόσμου θα διερευνήσουμε πως η ” φύση” αναπαριστάνεται στο θέατρο και πως το θέατρο αναπαριστά την “φύση”, μέσα από αισθήσεις, δράσεις και πολλαπλές τεχνικές», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από 5ώρες. Έναρξη 17 Αυγούστου έως 21 Αυγούστου, 18:00 με 23:00 (το ωράριο ενδέχεται να αλλάξει αναλόγως των καιρικών συνθηκών)

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα δίνονται στους συμμετέχοντες ατομικές ή και ομαδικές ασκήσεις/δράσεις, που θα προετοιμάζουν το απογευματινό εργαστήριο.

Βασικός εμψυχωτής είναι ο Λάκης Κουρετζής, σκηνοθέτης, συγγραφέας, ειδικός παιδαγωγός, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού και η Δέσποινα Μαραγκουδάκη, ηθοποιός, βρεφονηπιαγωγός, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού.

Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν μ’ έναν διαφορετικό τρόπο το θεατρικό φαινόμενο, σε όσους επιχειρούν να διευρύνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες και τις διδακτικές μεθοδολογίες, σε όσους αναζητούν ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στα Χάνια Πηλίου, στο Προσκοπικό κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό κέντρο «Κένταυρος». Πληροφορίες-Εγγραφές: 6957087320 Κερασία Καρανίκου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου