ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική παράσταση στη Γλώσσα

θεατρική-παράσταση-στη-γλώσσα-381414

Το θέατρο «Θυμέλη» – παιδική σκηνή, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Γλώσσας, παρουσιάζει το παραμύθι των Αδελφών Γκριμ «Χάνσελ και Γκρέτελ» σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου στις 21.00 στο γήπεδο των σχολείων της Γλώσσας. Μια παράσταση για παιδιά …αλλά και για όσους νιώθουν παιδιά.

Το έργο αυτό είναι βασισμένο στο λιμπρέτο της Αντελάιντ Βέττε από την όπερα του Ε. Χούμπερτιγκ. Είναι το πιο δημοφιλές παραμύθι των αδελφών Γκριμ, διασκευασμένο θεατρικά από τον Διονύση Κούτση. Επιβλητικά σκηνικά, πανέμορφα κοστούμια και υπέροχη μουσική του Ε. Χούμπερτιγκ και του αρχιμουσικού Δ. Κούτση κοσμούν την παράσταση.

Είναι έργο κατάλληλο για όλες τις παιδικές και εφηβικές ηλικίες και παρακολουθείται ευχάριστα από τους μεγάλους. Το κυρίως μήνυμα του παραμυθιού είναι η δύναμη και η γενναιότητα των μικρών παιδιών, αλλά και η εξυπνάδα τους, που τα κάνει να καταφέρνουν τα ακατόρθωτα. Επίσης οι ήρωες του έργου Χάνσελ και Γκρέτελ, δίνουν το καλό παράδειγμα της αγάπης, προστατευτικότητας και ενότητας των αδελφιών μεταξύ τους. Η παράσταση αυτή «αγγίζει» τους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης δείχνοντας παράλληλα το δέσιμο και την αγάπη μιας φτωχής επαρχιακής οικογένειας.

Το έργο παρουσιάζεται σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία: Ελλης Βοζικιάδου,

μουσική: Ε. Χούμπερτιγκ, Διονύσης Κούτσης, σκηνικά: Χάρης Σεπεντζής,

κοστούμια: Ελσα Βώκου, εκτέλεση κοστουμιών: Ελευθερία Αργυρού,

μουσική διδασκαλία: Λόρνα Κούτση, φωτισμοί: Νίκος Τσελές, ηχοληψία: Στράτος Λεμής. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελλη Λορέντη, Ειρήνη Δρίβα, Κώστας Ρωμαίος, Μαρία Μπράιλα, Ιωάννα Κούτση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου