ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Υoung masters ensemble στο Πορφυρογένειο Αγριάς

υoung-masters-ensemble-στο-πορφυρογένειο-αγριάς-376273

Εργα των μεγάλων κλασικών συνθετών Μότσαρτ, Βιβάλντι, Μποκερίνι, Piccinni, παιγμένα με το μπρίο των ταλαντούχων νεαρών μουσικών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Ορχήστρα Νέων από τη Βιέννη, στο ερχόμενο Σάββατο 5 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στην Αγριά.

Επίσης θα ακουστούν δημοφιλείς μελωδίες όπως του Γιόχαν Στράους γιού, και στο ίδιο είδος χορευτικής και οπερετικής μουσικής έργα του Εmile Waldteufel, συνομήλικου του Στράους, γνωστού περισσότερο στην πατρίδα του την Αυστρία και στη Γαλλία. Ο Ιταλός Giulio Briccialdi, βιρτουόζος φλαουτίστας και συνθέτης, αποκαλούμενος «ο Παγκανίνι του φλάουτου» συνέθεσε το περίφημο «Καρναβάλι της Βενετίας» το οποίο είναι κι αυτό στο πρόγραμμα. Από τους πιο σύγχρονους συνθέτες θα ακούσουμε έργα του Ούγγρου Μπέλα Μπάρτοκ και του δικού μας Νίκου Σκαλκώτα.

Εκτός από τα καθιερωμένα έγχορδα, η ορχήστρα περιλαμβάνει κοντραμπάσο, φλάουτο, σαξόφωνο, άρπα και κρουστά. Οι εξαιρετικοί νεαροί μουσικοί -μέλη του συνόλου- θα εναλλάσσονται στα σόλο των έργων.

Στη διοργάνωση της περιοδείας της Ορχήστρας Νέων Young Masters Ensemble στην Ελλάδα συνέβαλε καθοριστικά ο Έλληνας πιανίστας Χρήστος Μαράντος, γνωστός στο κοινό μας από το ρεσιτάλ που έδωσε το 2010 στο Πορφυρογένειο μαζί με τον καθηγητή του Harold Ossberger. Όσοι ήταν εκεί θα θυμούνται τα άψογα ελληνικά του φιλέλληνα κ. Ossberger, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό την ειλικρινή αγάπη του για την Ελλάδα και τον θαυμασμό για τον αρχαίο μας πολιτισμό.

Η περιοδεία της ορχήστρας στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την αυστριακή πρεσβεία, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Μουσικών και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης και την Ευαγγελική Μουσική Σχολή «J.S. Bach Musik Schule Wien».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου