ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θεατρική πρεμιέρα στον Βόλο

θεατρική-πρεμιέρα-στον-βόλο-371130

«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» στην Παλαιά Ηλεκτρική

Στον Βόλο ανοίγει ο κύκλος της δεύτερης χρονιάς παραστάσεων για το έργο «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» του Τολστόι. Η παράσταση θα ανεβεί το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 20.00 στο θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Η εταιρεία θεατρικών παραγωγών A PRIORI παρουσιάζει σε πανελλήνια πρώτη και για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά από τη μεγάλη απήχηση και τις εξαιρετικές κριτικές τη φιλοσοφική νουβέλα του Λέοντος Τολστόι «Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.

Οι ηθοποιοί Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς ξετυλίγουν για άλλη μια χρονιά όλη την υποκριτική τους γκάμα επί σκηνής, τόσο σε κωμικό, όσο και σε δραματικό επίπεδο, ενσαρκώνοντας όλους τους ρόλους της νουβέλας, σε ένα θεατρικό παιχνίδι, το οποίο κόντρα στον τίτλο σφύζει από ζωή.

Ο ευκατάστατος δικαστής Ιβάν Ιλίτς αρρωσταίνει βαριά. Η αρρώστια και ο επικείμενος θάνατός του εκμηδενίζουν όλη την προηγούμενη ζωή του. Επιτυχίες, ανούσιες συναναστροφές, εξουσία, κύρος και χρήμα στέκουν αδύναμα μπρος στο τέλος. Ολόκληρη η ύπαρξη του Ιβάν Ιλιτς σείεται συθέμελα, γιατί όσο κι αν προσπαθεί να αποδεχτεί το συμπέρασμα ότι «ο Γάιος είναι άνθρωπος, οι άνθρωποι είναι θνητοί, άρα ο Γάιος είναι θνητός» που διδάχτηκε κατά την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, το «εγώ» του τον κρατά γερά δέσμιό του. Ο Γάιος ναι… αυτός όμως όχι. Αυτός μπορεί να ξεγελάσει τον θάνατο!

«Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς» βασίζεται στο αληθινό γεγονός του θανάτου του δικαστή Ιβάν Ιλίτς Μετσνίκοφ, όπως το διηγήθηκε στον ίδιο τον Τολστόι η μητέρα του αποθανόντος. Παρ’ όλο που δεν είναι από τα πιο γνωστά, συγκαταλέγεται από φιλοσόφους και λογοτέχνες στα πιο σημαντικά και πιο ώριμα έργα του Τολστόι.

Μετάφραση από τα ρωσικά Παύλος Στεφάνου. Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία Κωνσταντίνα Νικολαΐδη. Σκηνικά Νίκος Κασαπάκης. Πρωτότυπη μουσική Γιάννης Οικονόμου. Κίνηση Χριστίνα Φωτεινάκη. Σχεδιασμός φωτισμών Χριστίνα Θανάσουλα. Φωτογραφίες/γραφιστική επιμέλεια GRID FOX. Promo video Κώστας Γεραμπίνης. Επικοινωνία Αντζυ Νομικού. Παραγωγή A PRIORI www.a-priori.gr. Παίζουν οι Γιώργος Γαλίτης και Θανάσης Κουρλαμπάς.

Τιμές εισιτηρίων στην προπώληση 12 ευρώ και τη μέρα της παράστασης 15 ευρώ στο θέατρο.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο «Λύχνος» της Μητρόπολης Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη 160, τηλ. 2421032916.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου