ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποιητική βραδιά στο ωδείο Φραντς Λιστ στον Βόλο

ποιητική-βραδιά-στο-ωδείο-φραντς-λιστ-360531

Βραδιά ποιητικού και μουσικού αναλογίου διοργανώνεται τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου Φραντς Λιστ, Βασσάνη 128 και Σολωμού. Διοργανωτές είναι ο Ελληνορωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας Ν. Μαγνησίας και το ωδείο Φραντς Λιστ.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης είναι αφιερωμένο στην κορυφαία Ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα και μέσα από τα κείμενα του Γιώργου Ρήγα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σελίδες από τη ζωή και το έργο της «μαρτυρικής Μαρίνας της ρωσικής ποίησης», που σφράγισε το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα με την ποιητική της πένα. Με τη γλαφυρή αφήγηση της Κατερίνας Μιχαηλίδου θα εκτυλιχθεί η μυθιστορηματική ζωή της ποιήτριας, έτσι όπως σημαδεύτηκε από την πολύπαθη ιστορία της πατρίδας της.

Η Αννα Παυριανίδου θα διαβάσει μερικά από τα πιο αγαπημένα ποιήματα της Τσβετάγιεβα στα ελληνικά, από την ανθολογία «Το θηλυκό πρόσωπο της ρωσικής ποίησης» ανθολόγηση, μετάφραση Γιώργος Ρήγας.

Στο μουσικό μέρος που θα ακολουθήσει, η πιανίστα Καίτη Ζωνζήλου – Σαμαρτζή θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα με κομμάτια για σόλο πιάνο και τραγούδια συνθετών της εποχής του μεσοπολέμου. Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Μιμή Πάτρα υψίφωνος και Γιώργος Ρήγας βαρύτονος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου