ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πρωτότυπη παραγωγή στο Lab Art

πρωτότυπη-παραγωγή-στο-lab-art-34866

Παιδική παράσταση του κλασικού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν «Η μικρή γοργόνα» παρουσιάζεται από την ομάδα Hippo για πρώτη φορά στον Βόλο, μεθαύριο Kυριακή 29 Απριλίου στις 5 το απόγευμα, στο Lab Art, που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Tο θεατρικό έργο της Καλλιόπης Φύκαρη με τίτλο «Πώς βγαίνουμε από τον βυθό, παρακαλώ;», μας επισκέπτεται, μικρούς και μεγάλους, στη σκηνή του Lab Art στο Τσαλαπάτα.

Κείμενο γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο και εντυπωσιακές ερμηνείες συνθέτουν μια σύγχρονη εκδοχή της κλασικής ιστορίας που ανατρέπει στερεότυπα μέσα από κωμικές καταστάσεις, συγκινητικές στιγμές και έντονη δράση.

Η ομάδα Hippo με βάση τη συναρπαστική πλοκή χτίζει μια παράσταση στην οποία βρίσκονται κυρίαρχα συστατικά, όπως το σωματικό θέατρο, οι έξυπνοι διάλογοι, η μουσική, το τραγούδι, η φαντασία. Με χιούμορ και ευαισθησία, αλλά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε μικρούς και μεγάλους θεατές, παρουσιάζεται ένα πολυεπίπεδο θέαμα μεγάλης αισθητικής αξίας και νοηματικής πυκνότητας.

Θέμα της παράστασης αποτελεί η αποδοχή της διαφορετικότητας. Τα παιδιά εισάγονται σε έναν φανταστικό κόσμο, όπου έννοιες όπως αλληλεγγύη, συνεργατικότητα, αποδοχή του άλλου κ.ά. επικρατούν. Στόχος του εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών με τον συναισθηματικό τους κόσμο και ο σεβασμός στο «άλλο» και το διαφορετικό.

Το κείμενο υπογράφει η Καλλιόπη Φύκαρη, σκηνοθεσία – μουσική – παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης), σκηνικά – κοστούμια Κατερίνα Χατζοπούλου, κίνηση: Τατιάνα Μύρκου, Ηippo Theatre Group. Παίζουν: Ηλέκτρα Γωνιάδου, Τάσσος Μπαρνιαδάκης.

Η γενική είσοδος είναι 8 ευρώ ανά παιδί ή κηδεμόνα και η τριπλή προσφορά 20 ευρώ μαζί 2 παιδιά με έναν γονέα. Σημεία προπώλησης είναι: Seven Spots (σε Βόλο και όλη την Ελλάδα), Illusion RT (Τ. Οικονομάκη & Αγ. Νικολάου, Βόλος), Κεχαΐδης (28ης Οκτωβρίου 118, Βόλος). Ηλεκτρονική προπώληση μέσω viva.gr. Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 242140 3454,10.00 έως 21.30.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου – Διεύθυνση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου. Oργάνωση παραγωγής: Lab Art. Καλλιτεχνική επιμέλεια Σύνθια Μπατσή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου