ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις στην Κάρλα από την ορνιθολογική εταιρεία

εκδηλώσεις-στην-κάρλα-από-την-ορνιθολ-344350

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστευτικών Πουλιών το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 η Ορνιθολογική εταιρεία οργανώνει δύο εκδηλώσεις στο Βόλο και την περιοχή της Κάρλας με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας- Μαυροβουνίου- Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου και του ΠΙΟΠ – Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Ειδικότερα αύριο το απόγευμα (ώρα 19:00) στο Μουσείο Τσαλαπάτα θα γίνει εκδήλωση με θέμα την αξία των ελληνικών υγροτόπων στη μετανάστευση των πουλιών, για τα πουλιά στην περιοχή της Κάρλας, για την πορεία αποκατάστασής της καθώς και για το πρόγραμμα για την προστασία του Κιρκινεζιού στη Θεσσαλία. Θα γίνει επίσης παρουσίαση στιγμιοτύπων από την παραλίμνια περιοχή από τον εθελοντή φωτογράφο Βαγγέλη Ξένο.

Εξάλλου την Κυριακή 11/5, 10:30-12:30 θα γίνει παρατήρηση πουλιών στο Δυτικό Ανάχωμα του ταμιευτήρα της Κάρλας στο Στεφανοβίκειο με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπια) και την υποστήριξη έμπειρων εθελοντών από την Ορνιθολογική και στελεχών του Φορέα Διαχείρισης.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό, ενώ θα συμμετέχουν και 40 μέλη της Ορνιθολογικής που θα έρθουν στην περιοχή από την Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Μουσείο Τσαλαπάτα ενώ στην παρατήρηση πουλιών μπορούν να συμμετάσχουν και οικογένειες με παιδιά, σχολεία και κάτοικοι της περιοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου