ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μπαζάρ βιβλίου στον Αγιο Ονούφριο

μπαζάρ-βιβλίου-στον-αγιο-ονούφριο-337833

Θεσμό αποτελεί η εκδήλωση, που διοργανώνεται στο αρχοντικό Ζαφειρίου

Την τιμητική τους έχουν η γνώση και ο πολιτισμός στο 8ο μπαζάρ βιβλίου, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» την Κυριακή 20 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στο αρχοντικό Ζαφειρίου στον Αγιο Ονούφριο.

Το μπαζάρ βιβλίου έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια και υποδέχεται κάθε χρόνο αναγνώστες και βιβλιόφιλους όλων των ηλικιών.

Το βιβλίο είναι παράθυρο στον κόσμο, αφού ενημερωνόμαστε για τις παγκόσμιες εξελίξεις. Ομως η σημαντικότερη προσφορά του είναι η καλλιέργεια του ανθρώπου, ηθική και πνευματική. Βοηθά σημαντικά στην ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και ο άνθρωπος αποκτά πολύτιμες γνώσεις για την πορεία της ζωής του.

Κατ΄ επέκταση το βιβλίο ασκεί θετική επίδραση στη ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και εμπλουτίζουν την προσωπικότητά τους, με αποτέλεσμα να εξοστρακίζουν τα αρνητικά στοιχεία του εαυτού τους και να οπλίζονται με αρετή. Είναι κοινώς παραδεκτό, ότι διαχρονικά υπήρχε άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και βιβλίου. Το βιβλίο ήταν η αστείρευτη πηγή γνώσης, το εργαλείο της δουλειάς, η πυξίδα της κριτικής σκέψης. Ωστόσο, αφενός η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας, αφετέρου το αέναο κυνήγι του χρήματος και της επαγγελματικής αποκατάστασης, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χρόνος για την ανάγνωση βιβλίου στην ανιαρή καθημερινότητα, έχουν διαταράξει τον δεσμό. Σύμφωνα με τον Κικέρωνα, «αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

Οσοι θελήσουν να επισκεφθούν το μπαζάρ βιβλίου, όσοι αγαπούν τα βιβλία και το διάβασμα, θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν βιβλία όλων των ειδών, όπως τα γνωστότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, κοινωνικά, ιστορικά, ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά. σε πολύ χαμηλές τιμές, ενώ παράλληλα θα συμβάλουν στην επιτυχία του σκοπού για τον οποίο πραγματοποιείται, που δεν είναι άλλος παρά η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών.

Τα βιβλία, τα οποία θα εκτεθούν στο μπαζάρ, προέρχονται από προσφορές μελών, φίλων και εκδοτικών φορέων, ενώ θα διατεθούν προς πώληση με συμβολικό ποσό από 1 έως 5 ευρώ στους ενδιαφερόμενους.

Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους, το αναψυκτικό ή το γλύκισμά τους στην πανέμορφη αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου