ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία του Spiral Trio

συναυλία-του-spiral-trio-333431

Γνωστό τζαζ γκρουπ εμφανίζεται απόψε στο Filippou Cafe Classique στον Βόλο

Τo Spiral Trio αρχίζει τον νέο κύκλο εμφανίσεων με συναυλία απόψε Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 9.30 μ.μ. στο ζεστό και φιλόξενο Filippou Cafe Classique στον Βόλο.

Το τρίο αποτελείται από εξέχοντα μέλη της ελληνικής σκηνής της τζαζ, τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση, τον κοντραμπασίστα Αρίωνα Γυφτάκη και τον ντράμερ Αναστάση Γούλιαρη. Eίναι από τα σημαντικότερα γκρουπ τις ελληνικής τζαζ, μετρά ήδη 7 χρόνια παρουσίας σε σκηνές και φεστιβάλ της Ελλάδας και της υπόλοιπης Ευρώπης και μια δισκογραφική κυκλοφορία.

Είναι μοντέρνο piano trio με πολλές επιρροές από τους μεγάλους του είδους, ενώ δεν λείπουν οι σαφείς αναφορές στην παράδοση του jazz playing. Το βασικό χαρακτηριστικό της μουσικής τους προσέγγισης είναι το διαρκές interplay, η διαρκής και αυτοσχεδιαστική διάδραση δηλαδή, που σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο των μουσικών και αυτοσχεδιαστικών τους ικανοτήτων φέρνουν στο μουσικό αποτέλεσμα έντονα τα στοιχεία της έκπληξης, της διαρκούς περιπέτειας, της φρεσκάδας, της ποικιλίας στη δημιουργία των μουσικών εικόνων και της φαντασίας στην αφήγηση.

Το ρεπερτόριο, που θα παρουσιάσει το Spiral Trio στο Filippou Café Classique, περιλαμβάνει κυρίως πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του τρίο, αλλά και jazz standards που όμως και αυτά λειτουργούν σαν αφετηρία, από την οποία θα οδηγηθεί η μουσική, με όχημα τον αυτοσχεδιασμό, σε ξεχωριστούς και απρόβλεπτους μουσικούς χώρους. To υλικό που θα παρουσιαστεί πρόκειται να δισκογραφηθεί πολύ σύντομα. Είσοδος 9 ευρώ, εισιτήρια πωλούνται στο κατάστημα, ενώ το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421039283.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου