ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο

μεγάλη-συναυλία-στο-ηρώδειο-299864

Μεγάλη μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «1906 – Ένα Τραγούδι για τη Θράκη» πραγματοποιεί ο Σύλλογος των Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος», σε συνεργασία με τον συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου (Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το νέο έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη για το Ολοκαύτωμα της Αγχιάλου με τίτλο «1906 – Αγχίαλος». Το έργο θα παρουσιαστεί από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και με τη συμμετοχή των τραγουδιστών Ελένη Βιτάλη, Δημήτρης Μπάσης, Ζαχαρίας Καρούνης και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου. Σόλο βιολί ο Λευτέρης Ζέρβας. Αφηγητής ο ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης είναι αφιερωμένο στη Θράκη και στον θρυλικό τραγουδιστή της Χρόνη Αηδονίδη. Τον Χρόνη Αηδονίδη θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τα χορευτικά συγκροτήματα του Λύκειου Ελληνίδων – Παράρτημα Παιανίας (χοροδιδάσκαλος Γιάννης Κοντογιάννης), της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (χοροδιδάσκαλος Γιώργος Παντζαρίδης), του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγινίου (Ανατολική Ρωμυλία – χοροδιδάσκαλος Δήμος Πραντσίδης), του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου (χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μπέας) και του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου «Νέα Αγχίαλος» (χοροδιδάσκαλοι Τριαντάφυλλος και Μαρία Γκογκινούδη), οι Θρακιώτες τραγουδιστες Βαγγέλης Δημούδης και Μαρίνα Ζωγράφου με παραδοσιακή ορχήστρα της Θράκης (Νίκος Μποζόγλου – αρκοντεόν, Νεκτάριος Κοσμίδης – βιολί, Τριαντάφυλλος Κωνσταντινίδης – γκάιντα-καβάλι, Κωνσταντίνος Φόρτσας – κλαρίνο-γκάιντα-καβάλι, Τασούλα Κοσμίδου – κρουστά και Σπύρος Κούκος – λύρα), η Ελένη Βιτάλη, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ζωή Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση στηρίζουν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας (ΠΟΣΑΡ), η Πανθρακική Ομοσπονδία Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ), η Ένωση Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής «Η Πανθεσσαλική Στέγη», η Ένωση Ανατολικής Ρωμυλίας (ΕΑΡ) και το Ιερό Ίδρυμα των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ).

Έσοδα θα διατεθούν από τον Σύλλογο των Αγχιαλιτών της Αθήνας για την αποπεράτωση της Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας του Ιερού Ιδρύματος των Ελλήνων της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Σωτήρης Χατζάκης, την επιμέλεια χορευτικών ο Γιάννης Πραντσίδης, την ηχοληψία οι Αντώνης Ζαχόπουλος, Ηλίας Λάκκας, Μιχάλης Αλεξάκης, τους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος. Οργάνωση Encore Entertainment. Παραγωγή, Σύλλογος Αγχιαλιτών της Αθήνας «Η Αγχίαλος». Σημεία προπώλησης εισιτηρίων είναι τα καταστήματα: Media Markt, Seven Spots, Reload Stores, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά στο viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Θα διατεθούν 40 εισιτήρια εντελώς δωρεάν, προσφορά της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και του taxydromos.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου