ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Κυριάκου Κυρούδη

παρουσίαση-ποιητικής-συλλογής-κυριά-293322

Η ποιητική συλλογή του συμπολίτη Κυριάκου Κυρούδη θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο 5 Απριλίου στις 8 μμ στον πολυχώρο τέχνης Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17).

Το βιβλίο, που τιτλοφορείται «Ιτε παίδες Ελλήνων», προλογίζει ο κ. Αδάμος Μουζούρης, πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας, ποιητής και διευθυντής του Αχιλλοπούλειου Λύκειου Τσαγκαράδας. Απαγγέλουν οι ποιητές : Ευάγγελος Γουργουλιάνης, Κατερίνα Γερογιάννη, Νικόλαος Χατζάρας, Παναγιώτης Αγγελος και Χρήστος Καρανίκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αρωγή των πολιτιστικών συλλόγων : Ενωση Κυπρίων Μαγνησίας, Προβολής και Διατήρησης της παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας, Κρητική Αδελφότητα «Το Αρκάδι», Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι».

Ο συγγραφέας του βιβλίου έλαβε το 1ο διεθνές βραβείο ως ο καλύτερος καθηγητής ποίησης για το 2013, είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτισμού «Ο Δίαυλος» και έχει αναπτύξει ευρεία πολιτιστική δράση. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στον πρόλογο της ποιητικής του συλλογής «μετά από αυτό το ταξίδι, πόλη την πόλη, χωριό το χωριό, πόρτα την πόρτα, νιώθω περισσότερο Ελληνας από κάθε άλλη φορά, υπερήφανος για τη γλώσσα μου, τον πολιτισμό μου, την ιστορία μου και η Ιθάκη μου πλέον, είναι όλος ο κόσμος, γιατί όλος ο κόσμος είναι η Ελλάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου