ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021

εκδήλωση-για-τη-διεκδίκηση-της-πολιτι-291227

Με μουσική και μουσικούς στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης στην παραλία του Βόλου την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Βόλου και της Μαγνησίας για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διακεκριμένους μουσικούς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα εμφανιστεί μετά δέκα χρόνια απουσίας και απραξίας η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ανοίγει με τον παγκοσμίου φήμης Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη και συνεχίζει με την Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία «Ιωνία», την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου για να ολοκληρωθεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση που είναι ανοικτή για όλους στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών για την εθελοντική τους συμμετοχή με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Βόλου και γενικότερα του Νομού Μαγνησίας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Στο μεταξύ, την ενεργή και αμέριστη υποστήριξη του δεσμεύθηκε να παρέχει στην υποψηφιότητα του Δήμου Βόλου για την ανάληψη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε πρόσφατα με τη Μαρίτα Παπαρίζου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Οργανωτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 από το Δήμο Βόλου δηλώνοντας ότι η ίδια με τη διεθνή αναγνώριση της καλλιτεχνικής της πορείας προσφέρει τα μέγιστα στο σημαντικό εγχείρημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η έως τώρα πορεία δράσεων και πρωτοβουλιών για τη διεκδίκηση του Δήμου Βόλου και ο μετέπειτα προγραμματισμός δράσεων, ενώ τονίστηκε ότι στόχος είναι η συνεχής ανάδειξη όλων των θετικών δεδομένων του Βόλου και της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου