ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Θείος Βάνιας» του Τσέχωφ

θείος-βάνιας-του-τσέχωφ-289257

Ο διαχρονικός «Θείος Βάνιας» του Αντον Τσέχωφ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 23 στις 21.00 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 18.15 και 21.15 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Μετά από τις sold out παραστάσεις στην Αθήνα, που «φιλοξενήθηκαν» στο θέατρο Δημήτρης Χόρν, ο θίασος ταξιδεύει στο Βόλο, προς χάρη των φιλότεχνων της περιοχής μας.

Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη, σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη, κοστούμια Βασιλικής Σύρμα, μουσική Σταύρου Γασπαράτου, φωτισμούς Μελίνας Μάσχα. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μάγδα Κόρπη,

βοηθός συνθέτη ο Δημήτρης Γιακουμάκης, βοηθός σκηνογράφου η Ερμιόνη Γκαρραμόνε. Οργάνωση παραγωγής Κατερίνα Μπερδέκα, βοηθός παραγωγής Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη. Παραγωγή Λυκόφως, Γιώργος Λυκιαρδόπουλος,

Executive Producer Μάγδα Λαδά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης, Γιάννης Βόγλης Στέλιος Μάινας, Έρση Μαλικένζου, Μαρίνα Ψάλτη, Μελίνα Βαμβακά, Αλεξία Καλτσίκη, Χάρης Χαραλάμπους.

Ο Θείος Βάνιας (1896-7), γραμμένος την ίδια περίπου εποχή με το Γλάρο, αποτελεί ίσως το πιο «τσεχωφικό» από τα έργα του κορυφαίου Ρώσου ποιητή των λεπτότατων αποχρώσεων, και συμπυκνώνει εκρηκτικά το υπαρξιακό αδιέξοδο του φαινομένου που ονομάζεται «άνθρωπος», μέσα στο χώρο και το χρόνο.

Οι ήρωές του, μικροί και «γκρίζοι» αλλά παρόλα αυτά γνήσιοι και αναγνωρίσιμοι στη λεπτομέρεια και την πολυπλοκότητά τους, αναζητούν απελπισμένα το νόημα της ζωής, φλερτάρουν με τα όριά τους, επιδίδονται σ’ ένα ιλαροτραγικό κυνήγι ευτυχίας, αποζητούν την ελπίδα που θα νικήσει την καθημερινή φθορά – ένα υποκατάστατο της χαμένης, της σπαταλημένης τους ζωής. Ο έρωτας μοιάζει ιδανικό παυσίπονο ευτυχίας. Ωστόσο και αυτός μένει ανεκπλήρωτος.

Οι ήρωες του Θείου Βάνια θέλουν αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από το τέλμα. Με τις απονενοημένες πράξεις τους, τις εύγλωττες σιωπές τους, τις έντονες εσωτερικές συγκρούσεις τους, οι άνθρωποι του Τσέχωφ ισορροπούν ανάμεσα στην ευτυχία και τη δυστυχία, το τραγικό και το γελοίο, την ελπίδα και την απελπισία, το φως και το σκοτάδι, ιδανικοί «πρωταγωνιστές» στο διαχρονικό τσίρκο της ανθρώπινης υπαρξιακής περιπέτειας.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 16 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ φοιτητικό – άνεργοι. Το τηλέφωνο για κρατήσεις είναι 6934115555. Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται στο κέντρο πληροφόρησης Δίαυλος, τηλέφωνο 2421033692.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου