ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κιθαριστική ροκ βραδιά

κιθαριστική-ροκ-βραδιά-286618

Η πρώτη σκληρή κιθαριστική βραδιά πραγματοποιείται στο Lab Art σήμερα Παρασκευή 9 Οκτωβρίου με τρία προσκεκλημένα σχήματα, τους Potergeist, Anal.Veritas και K2.

Οι Potergeist δημιουργήθηκαν το 2004 στην Αθήνα ως μια Southern Metal μπάντα με βασικές επιρροές τους DOWN και τους COC. Μετά από μια σειρά συναυλιών σε διαφόρους χώρους της πρωτεύουσας, το σχήμα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «Southwards» το 2006, ενώ δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησαν το ομώνυμο ΕP. Ακoλούθησε το 2010 το δεύτερο ολοκληρωμένο του άλμπουμ το «Muddy Mermaids» με Blues και πιο «σκοτεινούς» ήχους.

Ο όρος «Swamp Metal» γρήγορα ταυτίστηκε με το συγκρότημα. Το 2013 ξεκίνησαν να ηχογραφούν τον τρίτο του δίσκο μαζί με τον David Castillo (Katatonia, Opeth, Draconian, Amon Amarth, Inme, Nasum) το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο αργότερα. Μέσα στην 11χρονη πορεία του έχουν εμφανιστεί με μεγάλα ονόματα όπως Lynyrd Skynyrd, Monster Magnet, Pro Pain, The Haunted, The Shrine, Kylesa,Paradise κερδίζοντας την φήμη για την ενέργεια στις ζωντανές τους εμφανίσεις. Το 2015 μετά από ένα μικρό διάλλειμα ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του νέου τους δίσκου που τιτλοφορείται «Crocodile Tears».

Δύο χρόνια πέρασαν από το ντεμπούτο full length album των «Anal.Veritas», το πολυπρόσωπο «Project: T.V. Junkies», που ήρθε -μετά από 10 ολόκληρα έτη περιπλάνησης του σχήματος στο εγχώριο underground- να καταδείξει τον χαρακτήρα τους ως ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα sludge, hardcore, post rock και άλλων heavy ηχοχρωμάτων.

Τα μέλη του γκρουπ δεν φοβούνται να πειραματιστούν καλλιτεχνικά και τώρα, στα πρόθυρα της κυκλοφορίας του δεύτερου δίσκου τους «Happy Estella», κάνουν αισθητή την παρουσία τους, με εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Οι Κ2 είναι μια τετραμελής μπάντα από τα Ιωάννινα και παίζουν southern metal και heavy rock. Το 2014 κυκλοφορήσαν το πρώτο τους EP με τίτλο «At Mini P’s». Εκτοτε βρίσκονται στη διαδικασία δημιουργίας του πρώτου full length album τους.

Η τιμή εισόδου στη αποψινή συναυλία είναι 7 ευρώ (περιορισμένα εισιτήρια) και η γενική είσοδος στο ταμείο: 10 ευρώ. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου