ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα από το ΚΠΕ Μακρινίτσας

ημερίδα-από-το-κπε-μακρινίτσας-285544

Ημερίδα με θέμα «Σχολείο και Περιβάλλον» πραγματοποιεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας – Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, στο Κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» στο Βόλο.

Η δράση οργανώνεται στο πλαίσιο της «Περιβαλλοντικής Εβδομάδας» που έχει θεσπιστεί από το υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων κάθε 2η εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, της Μαγνησίας. Αφορά στην παρουσίαση ενός προγράμματος ή μιας στοχευμένης δράσης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Η παρουσίαση αναφέρεται σε αυτά που έχουν υλοποιηθεί μέσα στη σχολική μονάδα το προηγούμενο σχολικό έτος. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός θα αποφασίσει για τον τρόπο παρουσίασης. Αυτό μπορεί να αφορά PowerPoint, video, ομάδα μαθητών κτλ.

Οι κοινές παρουσιάσεις, ανάμεσα στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων, κοινό προβληματισμό και υιοθέτηση καλών πρακτικών, στην υλοποίηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, στα σχολεία της Μαγνησίας. Αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στη χρονική αυτή περίοδο που βρισκόμαστε, στην αρχή της σχολικής χρονιάς και η δράση αυτή ενδεχόμενα αποτελέσει στοιχείο αναζήτησης αλλά και πηγή έμπνευσης για το θέμα της «μετάβασης» από τη μια βαθμίδα εκπαίδευσης στην άλλη.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: [email protected] (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Σχολείο – Περιβάλλον» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου