ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ντοκιμαντέρ «10.000 Νύχτες»

προβολή-ντοκιμαντέρ-10-000-νύχτες-284816

Η ταινία για το «Καφέ Σαντάν» στις προβολές του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Η ταινία «10.000 Νύχτες» (Το Καφέ Σαντάν του Βόλου) σε σκηνοθεσία Κώστα Ανέστη θα προβληθεί για μια ακόμη φορά στο Βόλο. Αυτή τη φορά στο πλαίσιο των περιφερειακών εκδηλώσεων του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αύριο Τετάρτη 2 Απριλίου στις 19:20 στον κινηματογράφο Αχίλλειον με ελεύθερη είσοδο.

Εκτός από τις «10.000 Νύχτες» το κοινό θα μπορεί στο τριήμερο των προβολών να παρακολουθήσει 15 από τα καλύτερα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που επέλεξε το φεστιβάλ και το Ciné Μεσόγειος (Δήμος Βόλου/ ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ).

Οι προβολές θα γίνουν με είσοδο ελεύθερη για το κοινό το τριήμερo Τετάρτη 2, Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στο ιστορικό δημοτικό κινηματοθέατρο Αχίλλειον (αίθουσα Νίκος Κολοβός).

Πολύ επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ταινίας «10.000 νύχτες» στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Παρά το ότι και οι δυο προβολές της ήταν προγραμματισμένες τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης μην αφήνοντας χρόνο για διαφήμιση και ενημέρωση του κοινού, η ταινία δε πέρασε απαρατήρητη αλλά αντίθετα έκανε «αίσθηση», συζητήθηκε θετικά και δημιούργησε μια ευχάριστη έκπληξη τόσο με το θέμα της όσο και με το συνολικό αποτέλεσμα. Ετσι στο μικρό διάστημα της μιας μέρας ανάμεσα στις δυο προβολές, αλλά και μετά τη δεύτερη προβολή (της Κυριακής 16 Μαρτίου) οι συντελεστές της ταινίας που βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη ακούσαμε πολύ καλά λόγια για τη ταινία. Επίσης πολύ θετικές ήταν οι γνώμες ανθρώπων του χώρου, δημοσιογράφων και άλλων. Σημειώνεται επίσης πως τη δεύτερη προβολή παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος.

Οι «10.000 νύχτες» είναι ένα ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να αναδείξει τις ανθρώπινες και τις μουσικές πλευρές της ιστορίας ή μάλλον των ιστοριών που συνέβησαν μέσα στο Καφέ Σαντάν από τις αρχές της δεκαετίας του 80 μέχρι και την ημέρα του γκρεμίσματος και εστιάζει κυρίως στις δύο ιδιαιτερότητες του χώρου: τη διάρκεια των 28 χρόνων της ύπαρξής του και το πέρασμα δεκάδων μουσικών και συγκροτημάτων απ το πάλκο του. Το σενάριο της ταινίας καλύπτει τρεις δεκαετίες γεμάτες ζωντανή μουσική σε ένα χώρο που άλλαξε τις ζωές πολλών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου