ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο σημαίνει προσφορά

θέατρο-σημαίνει-προσφορά-281897

Το σωματείο «Φλόγα – σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια» οργανώνει στο Βόλο θεατρική παράσταση με το έργο του Γιάννη Φαρμακίδη «Αγαπάς! Τι το παράξενο;». Η παράσταση θα δοθεί στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας από Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, 9:30 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Οσοι θεατές θέλουν και έχουν την δυνατότητα θα μπορούν να προσφέρουν οικονομική εισφορά υπέρ της Φλόγας.

Το κείμενο του έργου και η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Φαρμακίδη. Ερμηνεύουν η Αννα – Μαρία Κονταξή και ο συγγραφέας. Την προετοιμασία της παραστάσεως βοήθησε καθοριστικά η Μάρια Κουτσούκου. Η παράσταση βεβαίως θα δίνεται πάνω στη σκηνή του θεάτρου, πλην όμως και οι θεατές θα βρίσκονται πάνω στην σκηνή, όρθιοι, άλλωστε η παράσταση διαρκεί μόνον είκοσι πέντε λεπτά. Εάν κάποιος θεατής διαλέξει να καθίσει στα καθίσματα, δεν θα δει απολύτως τίποτα διότι οι κουρτίνες της σκηνής θα είναι κλειστές.

Ο λόγος αυτής της μεταθέσεως των θεατών πάνω στην σκηνή, πολύ κοντά στους ηθοποιούς, είναι για να κλιθούν οι θεατές να συμπαρασταθούν εκ του πλησίον στα πάθη των ηρώων του έργου. Ενας συγγραφέας χάνει την έμπνευσή του. Αναζητά έναν έρωτα για να την ξαναβρεί. Κι αν την ξαναβρεί την έμπνευση, τι θα τον κάνει αυτόν τον έρωτα; Οι θεατές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την διαίσθησή τους για να προσεγγίσουν το γεμάτο σύγχυση μυαλό του συγγραφέα και να δώσουν μία λύση, έστω μία προοπτική σ’ αυτόν τον έρωτα. Εάν, βεβαίως, υπάρχει λύση, προοπτική.

Σκοπός των συντελεστών της παραστάσεως είναι να μπορούν οι θεατές να θυμούνται την παράσταση αυτή και μετά από πέντε χρόνια. Θα δούμε, εάν θα τα καταφέρουν.

Ταυτόχρονα με την παράσταση, ο σκηνοθέτης Γιάννης Φαρμακίδης ενδιαφέρεται να γνωρίσει άτομα που θα ήθελαν να ασχοληθούν με το Θέατρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράψουν σχετικά στη διεύθυνση [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου