ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διημερίδα για την ξενοφοβία στο ελληνικό σχολείο

διημερίδα-για-την-ξενοφοβία-στο-ελλην-276337

Διημερίδα στο Βόλο για τις κοινωνικές ανισότητες και την ξενοφοβία στο ελληνικό σχολείο διοργανώνει το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ (ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ) σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων.

Η διημερίδα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στο ξενοδοχείο Volos Palace και θα έχει θέμα «Εκπαίδευση και Κατάρτιση σε συνθήκες κρίσης: Ξενοφοβία, Ρατσισμός και Κοινωνικές Ανισότητες στο Ελληνικό Σχολείο».

Στη διημερίδα στην οποία θα μετέχουν καταξιωμένοι εμπειρογνώμονες από το χώρο της εκπαίδευσης καθώς και ακαδημαϊκοί από τα πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Πατρών, Δυτικής Μακεδονίας και Ιωαννίνων θα αναλυθούν φλέγοντα ζητήματα από το σύνολο του πεδίου της ελληνικής τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης. Στην πρώτη συνεδρία θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στο ρατσισμό, στην ξενοφοβία και στην διαπολιτισμικότητα στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Η δεύτερη συνεδρία θα επικεντρωθεί σε θέματα κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων τόσο στην τυπική, όσο και στη μη τυπική εκπαίδευση, ενώ η τρίτη συνεδρία θα επιχειρήσει να χαρτογραφήσει το τοπίο της κατάρτισης και την επακόλουθη σύνδεσή της με την απασχόληση. Η εκδήλωση απευθύνεται στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας, ενώ βεβαιώσεις παρακολούθησης θα δοθούν στο σύνολο των συμμετεχόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου