ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στο Γιώργο Μουζάκη

αφιέρωμα-στο-γιώργο-μουζάκη-274811

Ο Βόλος τιμά το συνθέτη Γιώργο Μουζάκη με μια μοναδική συναυλία της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 8.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους με την ευγενική παράκληση των διοργανωτών, δηλαδή του Δικτύου «Περραιβία» (πρόεδρος κ. Κώστας Σκριάπας) και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (πρόεδρος κ. Τέλης Μπασδάνης), να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα τρόφιμα Ελληνικών Επιχειρήσεων μπορούν, για να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες (Γηροκομείο, Ορφανοτροφείο Βόλου, κοινωνικό παντοπωλείο Ελασσόνας κ.ά.).

Πρόκειται για μια συναυλία – όνειρο υψηλής ποιότητας και αισθητικής, από την περίφημη Μπάντα, που θα αποτελείται από 35 μουσικούς και εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής (Υψίφωνος Ευδοκία Μωϋσίδου και τενόρος ο Σταύρος Σαλαμπασόπουλος), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Τσιλιμπάρη Γεώργιου – Πλωτάρχη ΠΝ.

Η μπάντα θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά εκτός Αθηνών, τα καλύτερα τραγούδια του Γ. Μουζάκη, σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα, που πρόσφατα παρουσιάστηκε σε εκπομπή μεγάλου καναλιού των Αθηνών, τα δικαιώματα των τραγουδιών του οποίου, η σύζυγος του μεγάλου μουσουργού, παραχώρησε στην περίφημη Μπάντα του Ναυτικού.

Το Ναυτικό ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Δικτύου «Περραιβία» και του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας για την πραγματοποίηση τριών συναυλιών Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε όλη τη Θεσσαλία (Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα) για τη συγκέντρωση τροφίμων και τη στήριξη ευπαθών ομάδων. Η Μπάντα ξεκινά τις εμφανίσεις από την πόλη του Βόλου, σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνουν για το Βόλο το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Δίκτυο «Περραιβία» και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας.

Οι στόχοι των συνδιοργανωτών είναι πολλαπλός και συγκεκριμένα αποσκοπούν :
στην ενίσχυση ευπαθών ομάδων με Ελληνικά τρόφιμα και φάρμακα, στην εκδήλωση τιμής προς τον μεγάλο Συνθέτη Γ. Μουζάκη, στην Ανάδειξη του έργου της Μπάντας ΓΕΝ-Τιμητική Βράβευση από Επιμελητήριο Μαγνησίας και Δίκτυο «Περραιβία» και προσφορά μιας υψηλού επιπέδου συναυλίας στο απαιτητικό μουσικόφιλο κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίκτυο «Περραιβία» έχει συνεργαστεί και κατά το παρελθόν με το Ναυτικό, καθώς τον Ιανουάριο του 2012, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει τη Μπάντα του ΓΕΝ, η οποία πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία δύο συναυλίες στη Λάρισα και την Ελασσόνα για τα 100 Χρόνια Ελευθερίας της πόλης της Ελασσόνας από τους Τούρκους, συνδυάζοντας τους εορτασμούς αυτούς με τα 100 Χρόνια του Θωρηκτού Αβέρωφ.

Επίσης το ίδιο δίκτυο διοργάνωσε μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26 Νοεμβρίου του 2012, προκειμένου να τιμηθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις της Χώρας (Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία), όπου εμφανίστηκε η Μπάντα του ΓΕΝ σε ένα αφιέρωμα υψηλού επιπέδου σε Ελληνες και ξένους Συνθέτες, με την παρουσία όλων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Πολιτικών και Πολιτειακών αρχών της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επερχόμενη συναυλία τιμής και αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες επικοινωνώντας με τον Κώστα Σκριάπα στο τηλέφωνο 6974-881944.

Η μόνη υποχρέωση των τυχερών θεατών θα είναι η προσκόμιση τροφίμων διαρκείας από Ελληνικές Επιχειρήσεις, τα οποία και θα διατεθούν για τη στήριξη ευπαθών ομάδων των συμπολιτών μας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου