ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο δράκος των χρωμάτων»

ο-δράκος-των-χρωμάτων-274721

Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα

Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Ο δράκος των χρωμάτων» ανεβάζει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί για σχολικές ομάδες νηπιαγωγείου, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο, με αφορμή την παγκόσμια μέρα αγάπης.

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ, άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα. Tο κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Η Θεατρική Ομάδα «Μορφές Εκφρασης» παρασύρει τους μικρούς φίλους σε ένα παραμύθι για την αγάπη, τη διαφορετικότητα, τον σεβασμό και τη χαρά της ζωής, όπου μουσική, λόγος και κίνηση γίνονται ένα. Με ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν δράκο που χωράει στην «κοιλία» του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα γεμάτο αξίες και ιδανικά.

Σύλληψη-κείμενο-τραγούδια-σκηνοθεσία: Αννα Σεβαστή Τζίμα, μουσική σύνθεση: Αννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Αντώνης Βαρθαλίτης. Ερμηνεύουν: Αννα Σ. Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης.

Οι Μορφές Εκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993 και η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα και παραστάσεις. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και παραμύθια, από το 2010 δημιουργούν συστηματικά, παράλληλα με την παιδική σκηνή, παιδαγωγικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου