ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διάλεξη για τις Βυζαντινές τέχνες

διάλεξη-για-τις-βυζαντινές-τέχνες-272503

Διάλεξη του Dr. Jaakko Olkinuora, διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο της Φινλανδίας με τίτλο «Η συνέργεια των βυζαντινών τεχνών στη λειτουργική ζωή της εκκλησίας» πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. από την Πολιτιστική Εταιρεία «Αίνος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Εν πλω» και την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου.

Η παρουσίαση θα γίνει στην ελληνική γλώσσα, στο χώρο των Εκδόσεων «Εν πλω», Χαριλάου Τρικούπη 6-10 (Στοά Atrium, πρ. Saint Joseph).

Ο δρ. θεολογίας Jaakko Olkinuora σπούδασε θεολογία (Πανεπιστήμιο Ανατολικής Φινλανδίας και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), ελληνική φιλολογία (Πανεπιστήμιο Ελσίνκι, Φινλανδία) ευρωπαϊκή όπερα (Ακαδημία Σιμπέλιους, Φινλανδία), βυζαντινή μουσική (υπό την καθοδήγηση του Ιωάννη Λιάκου, πρωτοψάλτη μητροπολιτικού ναού Θεσσαλονίκης) και βυζαντινή αγιογραφία (υπό την καθοδήγηση του άρχοντα αγιογράφου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Κώνσταντίνου Ξενόπουλου). Σήμερα εργάζεται στο τμήμα θεολογίας του Πανεπιστημίου Ανατολικής Φινλανδίας και διευθύνει την μόνη φινλανδική ομάδα βυζαντινής μουσικής «Ψαλτικόν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου