ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το δεντράκι των ευχών»

το-δεντράκι-των-ευχών-270045

Χριστουγεννιάτικο εικαστικό εργαστήρι στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των εορταστικών του δράσεων για τα Χριστούγεννα, διοργανώνει εικαστικό εργαστήρι με τίτλο «Το δεντράκι των ευχών», για παιδιά 8-11 ετών, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου (ώρα 10:30), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήρθε στην Ελλάδα το 1834, οπότε στολίστηκε για πρώτη φορά δέντρο στην κατοικία του Oθωνα στο Ναύπλιο. Μεταπολεμικά το έθιμο διαδόθηκε σε όλη τη χώρα και έκτοτε αποτελεί μια από τα πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες συνήθειες που γεμίζει χαρά μικρούς και μεγάλους. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και ανακυκλώσιμα υλικά, οι μικροί φίλοι φτιάχνουν χριστουγεννιάτικα δεντράκια και αγγίζουν με τις ευχές τους τη μαγεία των γιορτινών ημερών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 17:00.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου