ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γκόλφω… λατρεία!»

γκόλφω-λατρεία-268410

Η επικοβουκολική παρωδία της αγάπης και του βουνού «Γκόλφω… λατρεία» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσιάκα, παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου Τεχνών «Αντίσκηνο» στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, στις 21.15. Η παράσταση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δήμου Βόλου.

Τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τσιάκας, τα σκηνικά – κοστούμια η Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, την κινησιολογία η Αντζελα Καλαντζή, τη μουσική επεξεργασία το STUDIO A440, τη μουσική επιμέλεια οι Γ. Καραλάκος, Κ. Τσιάκας, τη μουσική διδασκαλία ο Γιάννης Καραλάκος και τους στίχους τραγουδιών οι Γ. Καραλάκος, Κ. Θεοδώρου, Κ. Τσιάκας. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Μαρία Λογαρά, τις κομμώσεις επιμελήθηκε ο Λεωνίδας Αχλαδιώτης, την παραγωγή το Αντίσκηνο 2015 και το συντονισμό παραγωγής οι Βαγγέλης Καραμούστος, Μίτσα Νύκτα, Απόστολος Ντέρτσας, Ελισάβετ Πετούση.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Αχλαδιώτης, Κατερίνα Γιαννούλη, Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Γιάννης Καραλάκος, Κωνσταντίνα Κουσιαρή, Γιάννης Παπανικολάου, Χρήστος Σαββίδης, Ελένη Τσιάκα – Βούλγαρη, Μιχάλης Φυγιετακης και η Ευαγγελία Φωτίου.

Η φτωχή, ορφανή (από πατέρα) και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής Γκόλφω, μια όμορφη κοπέλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Πήλιο (ολόκληρη!) αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Ερωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία, όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Ομως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα. Η υπόθεση αρχίζει να περιπλέκεται όταν στην ιστορία εισέρχεται η Λαίδη Κλαίει η οποία έχει έρθει για να δημιουργήσει εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Πήλιο, αλλά και όταν επιστρέφει η μανά της Γκόλφως η Αστέρω από την Αθήνα η οποία έχει αντιρρήσεις για την σχέση Τάσου και Γκόλφως.

Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά από την ύπουλη και διεφθαρμένη Βοσκοπούλα, για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα Ζήση, την Ποθούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Ποθούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω. Η ιστορία συνεχίζει να περιπλέκεται αλλά το τέλος της παραμένει άγνωστο και εξαρτάται από την απόφαση του κοινού.

Οι συντελεστές της παράστασης διατυπώνουν ευχαριστίες στους «Γεώργιο Βλιώρα, Χρύσα Δραντάκη, Εύα Κατούνια, όλους τους τεχνικούς και το προσωπικό του Θεάτρου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ δήμου Βόλου» παράλληλα «στους χορηγούς μας που μας στήριξαν στην προσπάθειά μας και τους χορηγούς επικοινωνίας που βοήθησαν στην προβολή της παράστασης μας». Η τιμή εισόδου είναι 5 ευρώ και χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου