ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Παραδόσεις αγάπης»

παραδόσεις-αγάπης-268399

Με την ταινία «Παραδόσεις αγάπης» σε σκηνοθεσία Ριτές Μπάτρα. συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από το ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30). Η ταινία, συμπαραγωγή Ινδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α, πρωταγωνιστούν οι: Ιρφάν Καν, Νιμρότ Κόρ.

Ενα λάθος στο αλάθητο σύστημα παράδοσης γευμάτων του Μουμπάι δίνει σε δυο μοναχικούς ανθρώπους -μια παραμελημένη νοικοκυρά κι έναν απογοητευμένο δημόσιο υπάλληλο- την ευκαιρία να ονειρευτούν ξανά. Μια γεμάτη χιούμορ, ζεστασιά και ευαισθησία ιστορία μας προσφέρει μια μαγική γεύση από την Ινδία. Η ταινία αιχμαλωτίζει τον θεατή με την εξωτική της ατμόσφαιρα και τις μυρωδιές της σπιτικής ινδικής κουζίνας.

Μία ήσυχη ταινία για την πολύβουη ζωή και την εκκωφαντική μας μητροπολιτική μοναξιά. Μία γλυκόπικρη δραμεντί που μιλά για φαγητό, αλλά σε αφήνει νηστικό να βγαίνεις από την αίθουσα αποφασισμένος για γεύσεις και όνειρα. Το ντεμπούτο του Ρίτες Μπάτρα είναι μία μικρή ταινία, με μεγάλη πεινασμένη καρδιά.

H Iλα είναι μία παραμελημένη από το σύζυγό της 35χρονη γυναίκα στη σύγχρονη Μουμπάι. Μετά τη γέννηση της μοναχοκόρης τους, εκείνος έχει χρόνια να την αγγίξει, να την προσέξει, έστω να γυρίσει από το γραφείο και να σχολιάσει αν ήταν ωραίο το φαγητό που του μαγείρεψε. Ο Σαατζάν είναι ένας χήρος 50άρης δημόσιος υπάλληλος – ένα μήνα πριν την συνταξιοδότησή του. Μοναχικός, παραιτημένος, έχει χάσει την παλέτα επιθυμίας του, την όρεξή του για τη ζωή, και οι μέρες του περνούν ίδιες και μονότονες.

Οταν η Ιλα αποφασίζει να ακολουθήσει της συμβουλή της θείας-γειτόνισσας να σαγηνεύσει από την αρχή τον άντρα της μαγειρεύοντάς του λιχούδικα γεύματα, ένα λάθος στο σύστημα παράδοσης του φαγητού, φέρνει τα νόστιμα πακέτα καθημερινά στο γραφείο του Σαατζάν. Από τη συνεχή αδιαφορία του συζύγου, η νεαρή γυναίκα συνειδητοποιεί ότι κάποιος άλλος είναι ο παραλήπτης των εδεσμάτων της και μαζί με το φαγητό, τού στέλνει ένα πρώτο γράμμα. Ετσι, σταδιακά ξεκινά μία εξομολογητική αλληλογραφία και μία σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δύο αγνώστων…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου