ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας «Νεμπράσκα» ~ Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

προβολή-ταινίας-νεμπράσκα-δείτε-το-26258

Με την ταινία «Νεμπράσκα» σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν συνεχίζονται την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου οι προβολές της Κινηματογραφικής Κοινότητας από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. Διάθεση εισιτηρίων 8:30 μ.μ.

Η ταινία είναι Αμερικάνικης παραγωγής του 2013 και παίζουν οι ηθοποιοί : Μπρους Ντερν, Γουίλ Φορτ, Τζουν Σκουίπ, Στέισι Κιτς.

Ο Αλεξάντερ Πέιν βάζει σ’ ένα αμάξι που τρέχει προς τα πίσω το άδοξο αμερικάνικο όνειρο των γονιών μας κι εμάς συνοδηγούς, με σκοπό να το απομυθοποιήσουμε, να το κοροϊδέψουμε, να το συγχωρέσουμε, να συγκινηθούμε. Μία τρυφερή, ασπρόμαυρη, προσωπική μπαλάντα υποψήφια για 6 βραβεία Οσκαρ.

Ο Γούντι πιστεύει ότι κέρδισε ένα εκατομμύριο δολάρια. Η γυναίκα του δεν ήξερε καν ότι ήθελε να γίνει πλούσιος. Ο γιος του δε μπορεί να τον πείσει ότι εξαπατήθηκε. Μαζί θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να διεκδικήσουν τα κέρδη. Σε ασπρόμαυρο φόντο, θα περάσουν μαζί από τέσσερις πολιτείες, σε μια ιστορία για την οικογενειακή ζωή στην καρδιά της Αμερικής.

Η λιτή αλλά με υπέρμετρο ταλέντο ασπρόμαυρη κινηματογράφηση αναδεικνύει τους χαρακτήρες που εμφανίζονται εξαιρετικά ολοκληρωμένοι.

Πρόκειται για μια υποδειγματική προσέγγιση που δίνει την δυνατότητα σε όλους αυτούς τους παλαίμαχους της κινηματογραφικής σκηνής να ξεδιπλώσουν τις δυνατότητές τους χωρίς να εξευτελιστούν και να γελοιοποιηθούν.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι η κινηματογραφική περιπλάνηση του σκηνοθέτη μέσα από την ταινία στην Nebraska, τον τόπο της καταγωγής του συμβάλει στο εξαιρετικό ποιοτικό αποτέλεσμα καθώς λειτουργεί αυτοβιογραφικά ενώ επίσης αποτυπώνει και μοιράζεται με το θεατή τη διαδρομή της ζωής του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου