ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Νορμάλ” στο CineCod Βόλου

το-βραβευμένο-ντοκιμαντέρ-νορμάλ-243121

Για την πρώτη του προβολή για το 2020 το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου έχει επιλέξει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ της Ιταλίδας σκηνοθέτιδας Adele Tulli, Νορμάλ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, ώρα 19:30, στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση σε συνδιοργάνωση με την διεύθυνση πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας Ethnofest.

Η ταινία παρακολουθεί τους μηχανισμούς κατασκευής και αφομοίωσης του φύλου στη σύγχρονη κοινωνία και τα στερεότυπα του τι είναι νορμάλ. Από τα κορίτσια που ακόμα ντύνονται πριγκίπισσες και τα αγόρια που αγαπούν τις μηχανές, μέχρι την καθημερινότητα των ζευγαριών, η συμπεριφορά μας είναι ένα συνεχές παιχνίδι με τα στερεότυπα που αφορούν το φύλο μας. Το ντοκιμαντέρ, γεμάτο αντιπαραθέσεις και οπτικές προκλήσεις, παρατηρεί αγόρια και κορίτσια καθώς αποφασίζουν τι είναι νορμάλ στην εμφάνισή τους, τη συμπεριφορά τους, τις σχέσεις τους και τον ελεύθερο χρόνο τους.

Θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ, φοιτητικό 4 ευρώ.

Εισιτήρια αριθμημένων θέσεων για την προβολή είναι διαθέσιμα στο κατάστημα ψηφιακών εκτυπώσεων «Έντεκα» (Εμπορικό Κέντρο Nakos Center, επί του στενού της οδού Αλοννήσου), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το www.cinedoc.gr, τη σελίδα του CineDoc Βόλου στο Facebook- CineDoc- Greece (Volos) και τον αντίστοιχο λογαριασμό στο Instagram @cinedocvolos.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου